Wednesday, January 18, 2012

Rupa-rupanya benarlah kau memang ku Cintaikkk !

Assalamualaikummm...

Day 2...
ye ke? aku pun x taw nk kira mcm mane?
yg penting,, malaikat dh mula catat sejak malam semalam ye duhai diary yg bisu..

yang pasti,, ni kisah kesinambungan semalam punya x logik punya hal..
bahasa urdu kah??
yg penting.. kisah x logik lah.. x meced ! hahahhahaha

aku da x kesah kalo kawan2 aku tekejut tgk aku beraksi ganas semacam je lately nihhh..
ni lah die efek berkawan dgn org yg agak emo... ehhh.. kawan ke?
ade kah aku nii msh d anggap kawan??

aku je yg menaruh harapan snirik sedangkan dia dah x heran pun kan...
Dunia dia dah sgt sgt aman sbb BLOCK aku nihh...

Quote utk kau mlm nih ye,,

Jika dah ada 1,000 sahabat dlm hidup sekali pun,,
hakikatnya jumlah "besar" itu belum cukup byk...
tetapi jika ada 1 org musuh,,
itu dah cukup byk & memadai utk beramal dgn sifat SYAITAN...

tiba tiba muncul ini pulak,,

The BEST way to DESTROY an enemy to make him/her a FRIEND...


masalahnye,, aku nih terhegeh hegeh la pulak?
xde la desprate sgt kan...
but when we are talking about ukhwah fillah,,
it is all about our life,, & our future in akhirat...


Sebab tuu la aku tekan kan sgt "3 Days" kat entry b4 this tuuu.. harap ade lah yg memahami hajat yg nk aku smpai kan niii...

btw,aku ni bukan lah arif sgt nk berceramah mcm org2 alim.. tp aku nii x la jahil mane soal simple mcm niiii....

Tapiii.. aku x yakin niii.. ntah kau bace ke tidak diary aku nii?
yg pasti nye,, rmai la plak visitors yg mengintai entry smalam tuuu.. haha !
tajuk mcm best lah kot... so, hopfully, kau adalah antara visitor tu !

So now,,
I keep waiting for the best way between us...
mcm aku cakap smlm,
U start it,, u should END it !!!
nk tggu 3 hari or 30 hari? or 30 thn?
x kn nk jumpa di neraka kot?
Nauzubillah....
Aku berimpian utk ke Jannatul Firdaus...
Aminnn !

last ly,,
Utk pengetahuan kau SAHABAT....
mmg dlm solatku, nama kau ku sebut...
supaya dilembut2 kan hati kau...
Demi Allah, itu yg aku tgh amal !
Masih mengharap yg terbaek....


Doakan jugak agar kau lbih byk berfikir dlu b4 berkata2..
jgn pk luahan kau d fb tuu buat org suka? bahkan bnde tuu dah merendahkan martabat kau..
kau sedar x???
x pyh nk jadik pemes dgn bende buruk mcm tu laa.. buruk kan name snirik je...
x payah nk kutuk2 sgt lahh org laen...
even x knal skali pun.. ape tah yg kau kenal mcm aku ni???
ohh x pe xpe ! Kau dh cukup AMAN kan skrg niiii...



Is it the best way???
if u think so,, u can carry on that way !
But u should ready for your Amal jariah first !
to cover all the worst thing i thought !

banyak2 mengaji quran lahhh,,, at least,, setiap hurup yg kau bace tuu,, sikit sebanyak akan hapuskan dosa2 kauuuu,...

upsssssss.. btw, tu reminder utk aku jgk taw ! jgn nk silap paham lah ye...
aku taw kau cepat hangennnn....
soo,, aku mntak maaf skali lg utk entry gile berani mati aku niii !!!

tegas kan skali lagi....
jangan nk pandai2 buat andaian sendiri lah ye... last2 salah paham,, lpas tuuu silap langkah bwk ke perang besar !
aku x biasa laa dgn hidup perang2 mcm nii..
kalau kau dah ade pengalaman mcm nii,, mkna nya kau tuu mmg kne muhasabah diri ok !

Yang pastii,,
entry nii bleh bimbing kita berdua ke jln yg Mardhatillah.....
itu pun kalau kau pandai memilih jalan....

Ketepikan EGO kau tuuu...
Jangan sorokkan apa yg hakiki....
Biar buruk di mata dunia,,
Asalkan tidak tempias sgala efek buruk di Mahsyar nnti...



p/s : skali lagi aku mohon ampun atas entry kasar ini.. aku amik pluang nk luah sgala yg terpendam alang2 kau dah buatkan aku rase cukup terhina dlm nilai sebuah persahabatan ! thnx for the BLOCK !! i wont forget about it,, forever & ever !

9 comments:

miss izni said...

ohho, skali lg k.fahah kte mara2.
sbar ye.
nway, ske tgk k.fahah pnye belog (^_^)

Nfarhah Ismail said...

thanks izni.. sabar je nii.. tpaksa buat entry mcm nii.. bia dia sedar sikit...
thanks jgk sbb SUKE blog kak farhah nii..
rajen2 la jenguk lg.. tgk kesudahannye nnti.. haha !

Azah said...

hai izni

miss izni said...

ngee.. die da sdar la tuh sys.
sbb tu die mtk maap kan?
izni mang akn merajin kan dri skodeng belog2 org.
ur blog really simple but sgt la nice ! suke3 !


sys azah : eh, ingtkan da xingt izni da, ye la org tu tkar no xgtau pun. sob3.
adeh, cm poyo jep rse jejak kasih kt belog k.fahah ni. sogan eden (*_*)

Nfarhah Ismail said...

Azah : hai jugak

miss izni : thanks dear. jgn puji byk2.. puji lbih2 x pe ! muahahha..

ehemm.. sila la berjejak kasih kamu dua ye...marat kat Azah tuh. suka tukaq nomboq na.. haha

Azah said...

nanti k.azah msg no baru.. hehe..

miss cahaya said...

k.fahah : npe yep sys pnye belog nih, ble bka entry , msti ade entry yg sme kt bwh,
mang style gtu ke ?

k.azah : ok, i'll be waiting ;)

Azah said...

double coding, kuat sangat alter nih.. haha

Nfarhah Ismail said...

mmg double coding dh tuuu.. tp da x reti nk edit2.. sbb mmg tetiba da jadik mcm tuu.. tp bula hati dah tertarik ngn design nii,, bio kan je la.. haha !

Post a Comment

 

~cik flora herself~ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal