Thursday, January 19, 2012

Adakah kau ikhlas utk itu??

Assalamualaikum….


Errrrrr.. buat kedua kali nye, entry aku menjadi buruan ramai lah kot..
tanpa promotion dekat fb laa i mean. haha !
so, kita lihat entry ni pulak berapa rmai yg jenguk? hehe !

Nk kata pemes,, awat x dak ari2 visitors seramai hari ni & smalam?
Mcm best ke cite aku tuuu? Sedangkan hati ini gundah gulana. Haha !

Btw, aku nk ucap THANKS sangt2 buat sahabat yg tu tuuuu.,…

Ternyata kau rajen membaca cerita bodoh aku ye…
Aku ingt kan,, lpas kne BLOCK, kau dah x mau amik tahu psl aku.. tp intai jgk blog niii…

Xde rase sakit hati plk kau ngn blog bodoh niii…
Bagi yg tidak memahami, ia agak menampakkan hubungan ini agak lemah,,
Aku pulak sgt teruk….
Hakikat nya hati ini cuba utk berbaek dgn kau….
Walaupun dlm tidak di layan… mgkin kau tak prasan lah kan.. sbb itu cubaan niat suci aku…
Ye lahh… aku kan baguss gile slalu nye… emmm

Ok, bile di siasat2 balik,,
Kau kata,, punca kau block aku,,
Sbb kau pikir aku terasa ngn status kau ea??
Gila ! memang x masuk akal…

Kau nk taw kenape aku ckp mcm tuu??
Sebab nye, sumpah aku x de terasa lgsung soal status fb kau tuu…
Sebab aku ngn member aku tertnye tnye jgk lahhh….
Ntah sape lah pulak yg die duk mengata tuuuu….

Demi Allah,, kau dah tersalah paham
Tu lah kauuuu.. pandai2 buat andaian snirik..
Dah mmg xde rase nk sangka baik langsung ke kau utk aku nihhh?

Sikit2 bende teruk dekat fb tuu,, aku tuju tuk kau ke?
Perasan !!!
Dan aku ade saksi lah… member kita tuu taw sape yg kami maksud kan…
Kau x payah laa nk terasa sakit hati sgala….
Kau pikir, kau jadik sasaran aku utk kutuk2 ke??

Amboiiii.. Sorii sikit…. Aku rase, ayat yg kau tuju utk aku tuuu,, sesuai utk kau jgk lah..

“asal status fb aku je,ko nak terasa...aku pun pelik bin ajaib..”

Status or post,, same je la mksud aku kat cni….
Haaa,, amik lahh.. sesuai utk kau. Dah kalo x yakin ape yg kau duk agak2 snirik,, jgn lah nk buat keputusan terburu buru. Kan dah buruk padahnya…
tengok aje laa ape jadik skarang?

kau memang xbleh sabar ke? kalo btul skali pun kutuk kau,, itu baru skali...
bukan mcm sem lpas.... kalau kau ingt lah kan...

Aku ngn member kita tuu ade cerita hot snirik laaaa.. x de makne nye nk carik hal kau je…
Maybe sume tuu aku tuju utk member bf aku laa kan? Errrr

Kalo di ingat2 kan kembali kisah kau kutuk aku ngn member kita tuuu,,
Dah lama da aku bleh nk BLOCK BLOCK kau tuuu…
Naseb baek laa aku ni waras sikit berbanding kau…..

Sooo,, skrg kau rase kau AMAN & dah x sakit hati ngn aku lah ye dgn memBLOCK aku tuu?

Ok lah kalo mcm tuu.. kalo tuuu cara terbaek kauuuu…
Bila org dh buat mcm tuuu,, da mcm nk tolak kita ke tepi lah kan??

Ok lahhh,, aku cuba percaye… kau x putuskan persahabatan kita niiii….
Sejauh mane sgt kebenarannya, Dia yg lbih tahu
Kau tipu aku atau tidak,, aku dah x nk amik kisah..
yg penting, kau mampu ucapkan MAAF..

Thanks !!!!

Dannnn,,,Ye,, ur welcome ! mmg name kau ku sebut2…
lastly,, lembut lah jgk kan hati kauuu sbb terdetik jgk nk sbut kata MAAF tuuuu….

& aku harap,, kata kata kau tuu ikhlas lahhh.. bukan sekadar nk ambik hati org sekeliling yg dah tahu psl kita,, mungkin lah kannn....

Hopfully kau benar2 tahu ape itu SORRY? Ape itu MAAF ?

Kau harap aku puas hati kan??? Itu bukan OUTPUT yg aku inginkan !
Tapi keikhlasan kau lahhhh ! Harap kau ikhlas… dan bukan lah terdesak & terpaksa….

@ hanya utk menjaga nama baik d mata kawan2 kita…

Next sem buat la lagi… errrr… aku dah serik.. 2X dah kot…aku terus bersabar. Tp kau yg cepat melenting kan?? Hampehhh ! terasa diri nii hina gile…
Sorry to say kalau aku terlalu teruk berandaian !

Thanks buat sahabat2 sejati yg selalu sudi mendengar dan mendorong utk aku terus bersabar dgn dugaan x matang niii.. x sangka lah. Dah tua2 mcm nii ade jgk kes gado2..

budak U kot.. haha.. malu jek !
Jgn ade yg terpengaruh dgn keburukan yg di cerita sudah lahhhh....
mane taw,, yg jadik nye,, lain.. yg di cerita nye,, lain pulak?
Aku rela bersemuka demi name baek aku oke ! haha....

So,, biar pahit mane skalipun,, kita kne telan lah..
daripada kau telan kemanisan yg palsu..



Thanks tauuu.. buat sahabat2 yg berkenaan..
aku sgt sgt menghargai kehadiran korg dlm susah akuu… korg memang memahami ! aku tahu ituuu…

Thanks buat Izni..
sbb sudi tinggalkan komen kat 2 2 entry teruk kak farhah tuuu…

Prihatin jgk anda ye.. n izni pun ingt lg prangai k.farhah mcm mane kan?
See? Dah tengok mcm mane k.farhah marah? Haha !
Jgn bermaen dgn api…
Kalau x nak buat api tuu smakin marak !


Aku nii bukan jnis cepat melenting...
sebab aku mmg suka memendam...
tp skali hati aku terusik,, aku mmg panas lah !

nak tahu x ??

"Sang mawar yg harum semerbak mane skali pun,,
Kalau terkena duri di daunan nye,,
Akan luka berdarah jugak !
Tak mustahil luka itu akan tinggal kan parut seumur hayat…"


mcm tu jugak lah seorang aku ini !


p/s : Sorry skali lagi kalo entry ni jugak mengusik jiwa kau & menyakitkan hati kau... aku ikhlas nihh ! Kita berserah ape yg akn jadik nnti... hmm !

10 comments:

Azah said...

honey, i know u're much more mature than this. i'd been through this, trust me... you dont want to let your emotion run your life.

miss izni said...

err.. sape izni tuh?
kih3. most wc bt k.fahah.
ngee.. yes, i know u la since kte knal zman mude kale dlu2.
seorg yg ceria tp dlm ati sape tau kan?
nway, syukur alhmdulillah sbb shbt k.fahah da ckp sory. ;)
weeee,,, k.fahah kte da bole syum bgai2 da ^_____^

Cik Pulau said...

bakpo neh?? huhu
sabar..

Nfarhah Ismail said...

Azah :Dear....... :'(
u know what? ptut laa aku rase hepi laen mcm je mase t/hari yg kite date tuu.. tup tup,, belah malam nye ade kesah sedih nih ! Thankx dear !

Nfarhah Ismail said...

miss izni : iye izni... sape yg tau kan? i kan suke pendam rase. hahaha...
btw, senyum ni masih tawar, sbb still ragu2 tulus ikhlas nye tuu ade ke sbenarnye? heeeeeee

Nfarhah Ismail said...

Cik Pulau : Lini....... insan teraniaya nii.. haha! panjg cerita nye.. kes salah paham, tp sakit jiwe raga. byk kali. bile dah x tertahan, terluah jgk yg terpendam tuu.. hehe

Azah said...

nk dating lagi anytime.. :D

Nfarhah Ismail said...

bereh. bia mu keno mandi pagi2 sokmo. haha :P

miss cahaya said...

tape la, ikhlas ke ta tu, ats die la,
at least k.fahah da buat yg trbeik kan?tp jgn pendam sgt rse tuh, t cian ati k.fahah.
k, t.care

Nfarhah Ismail said...

heeeeeeeee~ Allah je yang Tahu kan dik?
Thanks yeppp... mmmuaaahhh ! <3

Post a Comment

 

~cik flora herself~ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal