Tuesday, January 31, 2012

Rahsia besar lagi !! oh aku.......

Assalamualaikum.......

nk tahu ape die rehsia itu??????
tp mari kita bercerita tentang.........

Anugerah Juara Lagu 26 (AJL 26) ???

heyyy, gile slow nyet nyet kauuuuu...
baru nk update psl AJL kah ??
hahahhaa

xpe lah....
bukan nye penting sangattttttt pun...
sekadar menghiasi ruang hati diary aku je pun...
kira gempaq lah tuu bleh join skaki.. kui3~

btw, aku nk share "conclusion" utk AJL 26 tu je pun...
mariiiiiiiiiiii !!

kita tengok hadiah2 & pemenang utk AJL 26 tuuu....

mane???

ZAZZZzzzzzzzzzzzzzzz.. scroll down lahhhh ! banyak2 scrollllll ;P

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Alhamdulillah, sabar jugak korg ye sbb sudi terjun sampai ke bawah nih ! ;)


ni hah die....


Taddaaaaaaaaa !!


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



Juara : Rm35,000 -> Hafiz(AWAN NANO)

Naib Juara : RM 15,000 -> Tiga Suara (BERIBU SESALAN)

Tempat ketiga
: RM12,000 -> Faizal Tahir(KARMA)

Persembahan terbaik
: RM10,000 -> Alyah(KISAH HATI)

Persembahan Vokal terbaik : RM10,000 -> Hafiz(AWAN NANO)

Amboii kauuuuu....
hadiah nk besar2 je kan....
byk gilak duit hampaaaa..


Anyway,,
Tahniah buat yg bernasib baik menang mlm tuuu...
yg x menang tuu,, soba je lah naaaa.. hihiii

Dan kaya lah kau Hafiz AF brapa ntah ! ;P
meh share sini sikit, sbb aku nii budak skola lagik.. hehe

ok, dgn kputusan mlm tuuu,,
aku rase aku dah x gelabah sangat...

sbb nye,
aku SETUJU dah dgn keputusan mlm tuuu....
even xde la minat sgt lagu Juara tuuu...
tp vokal nye agak memikat kalbu aku lah....
die nyanyi dgn penuh perasaan & da buat jiwa aku tersentuh !

tetiba teringat kat semua yg care pasal aku...
tiba tiba jugak rindu dekat diorg !

Ma,, Abah,, kakak2,, adik2,, AwaK ,, & kawan kawan yg ikhlas utk aku!!

Thanks for taking care of me !

Dan dlm pemenang2 kat atas sane tuh,, aku memang suke gile lagu BERIBU SESALAN...
lagu yg penuh pengajaran pada semua insan bernama wanita....

dan aku jadi suke gile gile kat lagu tuu since aku tgk cite ANNISA TV3...
memang kene sangat2 lah dgn lagu tema nihh & jalan cerita nye..

Lagi satu yg aku suka, KISAH HATI...
oh kemonnnnnnnnn, jom lah suka same2 ngn aku...
lagu ni mmg terbaek lahhh !

lagu Faizal plk, KARMA tuuu.. emmm,, biase2 je...
tp ok la die menang.. sbb die ade stail die snirik & vokal nye agak mantap lah jgk..


Kamuuuuuuuuuuuuu,

nk tahu satu rahsia besar aku yg aku sebut awal awal tadi kan??


ok,, sebenar nye.............

Aku suke giler kat Dress berlian yg Jaclyn Victor pakai utk 1st song nye tuu..
seriusssssssssssssssss !

Eh eh. ye ke rahsia besar ?

aku rase dh x jadik rahsia dah pun.. sebab nye aku dah post status kt fb utk hal nih kan kan kannnnnn?

haha ! kalo sape yg berkawan di FB dgn aku, mmg lah tahu. utk yg x knal aku di FB, mmg baru terbongkar lah rahsia ni kan? ok, kira betul la tuuu ayat skema aku tuuu..

RAHSIA BESAR ok.. ;)

AwaK, sy nakkkkk ! nnti kita cari la cardigan nk tutup tempat2 terdedah tuh. haha!
mmg dress tu agak seksi... tp comey !
ntah kenapa aku rase gile2 suka...

kalo korg x suka, x pe lah !
tp jgn lah nk perlekehkan ape yg aku minat plk...
ye lah, mata lain lain,, x kan sama sudut pandangan nye kan?

mungkin korang lbih terpesong ke arah penampilan Hafiz yg agak selekeh mlm tu?

hihiii.. itu lah name nye kreatif... berani kot Hafiz tuuu "bergaya" mcm tuu.. tabik lah !
Fuhhhh !

dan penat lah jari jemari ini mengGoogle kan gambaq Jac mlm tuuu...
tp x berkesan lah...

dan tiba2 terdetik nk print screen je lah kt Youtube, hahahha !

mari tengok hasil editing aku..........







DONE !! comey x?
its quite simple & common lah kot...
cuma ntah kenape, mata nih haaaa...
tergedik2 terlebih suka plk...

tp aku ade jgk member yg sama mata ngn aku, kan cik Iqlima kan??
heeeeeeeeeee~

ok, ade lagi...

mari jenguk !!!!!!!!












ok ok.. terpaksa combine lah kan...
sebab nye nk minimize kan pix Jac kat sini...
aku just nk tunjukkan "kedudukan" BERLIAN yg berkilau2 tuh laaa.. hehe !

SOrry Jac,
i "borrow" ur pix,, sbb u je yg berpeluang pakai dress cun tuuu...
so kat sini u ni dah ala ala model blog i...
heeeeeee~


ok, aku dah selesaiiiiiiiiii membongkar rahsia aku tuh.
so now, tido tyme lah !
sbb esok nk mula keje keras di "site" akuuu...

turun sungai lah aku besok...
harap2 kau lintah, pacat & seagkatan rakyat jelata kau tuh,
xde buat prangai x senonoh la ye..
Aminnnnnnnnnnn....

Sekali lagi,,,

Tahniah utk semua....

Kejayaan bukan lah hanya pada nama yg memenangi,,
tapi hakiki nya,,
Kejayaan adalah utk mereka yg bersungguh dlm usaha gigih nya !

Sunday, January 29, 2012

The tour to Langkawi moment !!

Assalamualaikum...

hye alls... eh, lame bena aku x on9..sejak petang smalam lah ye..
fuhhh.. bapak lama kannn... haha

aku ke mane?
ok, mari nk cerita naaaa....

kali niii,, aku rasa korg akn boring giler bcoz this entry is too wordy i guess !
sbb aku rase byk bende nk karang kat cni...
sbb aku nk masukkn sume bnde ke diary aku nii...

so, sape rase boring, layan gambar je lah kat bwh tuu...
cuma korg akn termiss "hot story" lah kan...
hahahhaha

aku kan "HOT"..........

Jom berkesah nye........

secara kebetulan, wiken niii Ma aku dtg ke Gurun nk jenguk cucu nye je...
konon nk duk umah je pun, nk spend masa ngn Fahim...

then sis aku, Kak La nk bwk Ma aku makan angin lahhh..
rugi giler Abah x ikot skali...
naseb baek ade adik aku, Solieheen yg tgh mid sem break jgk..
dia laa yg temankan Ma aku...
rindu sgt kat cucu lah kan... xpe lah ! pii ja laaa.. hehe

Abah x ikot sepasang kaki....
Abah x leh nk tinggal rumah sbb ade "tukang rumah" tgh duk buat rumah kami...
plus jugak, sbb ade org tgh menyewa "Guest House" kami di Jalan PCB...
Abah nk kene bg komitmen kat byk benda, so dia mmg x boleh nk ikot lah...
lenkali ye bahhhh... ;)

Mula2 ade 2 choices...
sama ada trip ke Feringghi, Penang or Langkawi.
Tapi lebih kpada pilihan nk ke Langkawi laaa..
sebab nye Kak La dah lama tringin nk ke sana.
kata nya, nk pegi jgk sana before di transfer ke KL...
penang plk,, dia dh selalu pegi...

so, Langkawi is the choice...

Dan aku, skali lagi pegi jgk lah ke sana...
mase LI ari tuu dh pegi dgn company yg aku LI tuuu... free of charge lah !
then kali ni pun kira free jgk lah sbb fully supported by my sis & brother in law.
hehe !
untung kan.............
Alhamdulillah !


Dan pada masa yg sama, AwaK pun mmg plan nk ke Langkawi dgn abg nya sekeluarga...
memang kebetulan gile...
Abg nye dah lama book tiket flite ke Langkawi...
dan utk AwaK jugak lah.. AwaK kan baby sitter.. hihii

dan.........
kami mmg guna kan peluang yg ade utk "jumpa" jgk as our day in KL last week...
sooooo,, jadik x??

dgn kesungguhan kakak ipar AwaK yg selama ni sekadar berhubung atas hembusan udara,
skrg teringin nk bersemuka?

berani kah aku?
berani je...
semangat kot ! heeeeeeee~

at least, aku dah ade "teman" kat rumah "sane" kalau2 "jodoh" kami panjang.. hehe !

fuhhhh ! agak byk cabaran ok...

First nye, on the pasar malam nite @ Kuah, Langkawi.

kakak aku mmg nk g cuci mata kt pasar malam tuh, kot2 jumpa tshirt I LOVE LANGKAWI ke..

dan mmg ade lah... 4 helai per RM 18.
bapak murah ! tp aku x berminat...

tiba2 tringat kat "kawan" tersyg aku yg suka kumpul tshirt tuuu..
terbayang kat dia pulak dah haihhh..
rindu lah tu ! hahaha

Hotel yg AwaK duduk plk mmg dekat gile ngn pasar malam tuuu...
ok, plan curi2 nk jumpa mlm tu x jadik..
sbb Ma aku x mau blk lewat2...
Ma dah sakit lutut da jalan seharian kan...

Ok, xpe lah.. Ma gitau, esok masih ade !
baik Ma...
lagipun, AwaK bz duk jaga anak2...
susah jgk nk angkut sume...
kecik2 lagi kan...
ok, xpe lah.. sbb mmg x berbaloi pun kua mlm2 semata2 nk jumpa kami...
aku x pela,, sbb dah mmg duk merayau kat area tuu...
dan gagal jumpa !

Second nye pulak,, di Idaman Suri,,
yakni pusat beli belah yg sgt sesuai utk kaum ibu...
mmg gile kentang lah mangkuk2 dia.. corak lawa giler...
dgn cadar pun buat mata aku tertarik minat gk...

dan Ma aku & kakak aku bershopping yg agak sakan lah...
about RM 900 ++ jugak !
ok, giler kannnn...

mase tgh2 duk shopping kat Idaman Suri tuuu,,
aku ade gk msj berseloroh ngn kakak ipar AwaK,, aku ajak die dtg shopping sana jgk lah..

Actually, aku ngn kakak ipar AwaK mmg dah duk contact2 n tahu dh destinasi kami yg sama nii..
Akak tu ade gk seloroh nk jumpa family aku...
sbb dia nk kenal dgn aku.. & family aku laa dah alang2 ade sume..
dan kami duk layan mesej lah...
dia kata dh pegi dh dulu2 tmpat tuuu.. so, x pegi dh kot..
ok, xde rezeki lg lah kan..
tp tiba2.. Akak mesej aku, tnye ape name tmpat tuuu,, diorg nk singgah..

errrrrrrrrrrrr... sempat ke??
sebab time tuu dah tgh duk bayar...
adeiiiiiiiii....

tupppppppp !
x sempat...mase tu dah jam 1 ptg lebih...
dan aku tgh kejar masa nk ke Under water world pulak..
dan feri kami plk kul 5 ptg...
boleh imagine x how stress i am? haha !
xde la stressss.. cuma terasa mcm x cukup masa..
sume bende nk kne rushhhhhhhhh !

Sorry la kak,, sy x sempat nk tunggu2...
sbb nk kejar masa ! ;(
ok, peluang ni pun dah gagal !

Third nye yg agak aku x sangka sangka !
kenape x sangka?
sebab smlm, aku ade bgitahu Akak tu yg kami akn ke Under Water World esok petang (mknanya hari ni).. konon nk gtaw jadual kami, kot2 dia bleh join lah. haha !

Tp dia ckp, dia dh pegi dh jgk tmpat tuu..
so, x mau pegi lg...
dan agak mahal lah tempat tu ye...

Harga ticket Under Water World:

Adult : RM 28
Child : RM 18


errrrrrrrrr, telan air liuqqq aku tgk ! haha
ehh, x abes lg point yg "x sangka2" tadi tuuu..
tiba2 AwaK call, gitaw nk g Under Water World gk...
so tekejut beruk jgk lah akuuuu !
sbb diorg plan nk g pantai...
ok, terharu !
sbb AwaK ckp, abg dia nk bg peluang jumpa sama2 family nih..

woooooooooooo, scary giler kalo kita x jadik kan AwaK?
Nauzubillah... mtk jauh.. doa2 kan terbaik lah ye...

dan bila smpai kat sane, AwaK lak msih lg kat Kuah, & kitorg plk dh nk gerak blk...
dan aku,,,
terpaksa skali lg meluahkan kekecewaan itu...
gagal lagi !
sbb nk kejar feri kul 5 & hantar kete Mazda yg kami sewa pun kul 5 jgk ! sbb tuu aku ckp aku stressssssssss ! haha

Ok, dah x de peluang lah kot...
sbb about 4:30 ptg, kami bajet dh nk ke jetty,...

dan mmg xde peluang rupa nya...
ok, pasrah sudah !

Aku call AwaK tuk gitaw yg kami nk gerak naek ferry dh....
dan AwaK bgitahu, diorg dh tgh cari parking nk g tempat aku naek feri plk..

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!
ape nii?
dalam kalot ribut nya...

Ma aku cakap, " xpela, chik pegi sorang2 je laa.. kesian diorg kejar nk jumpa."
mase tu dh Q nk naek feri dh pun..
dan aku berlari masuk ke dalam smula lah.. haha !
lawak toiiiii...

Tiba tiba selisih jalan dgn diorg,, tup2 AwaK jerit pggil aku..
hahahhahaa...
x perasan la pulak !

Dan itu lah pertemuan pertama antara aku, abgnya, kakak ipar nya & 2 hero kecik....
Aku cepat2 pegi salam ngn Akak & hero2 kecik tuuu...

sume bende nihh berlaku mcm kilat...
aku berlari ke sana, then terjumpa, then salam2 kejap...
borak mmg lah x...
cuma sempat tegur hero2 kecik je...
Aku gitaw feri pun dh nk gerak, & akak tu pun dah suruh aku pegi je la..
kang tertinggal aku sorg2 kang..
nk ikot diorg terbang jgk ke? msuk beg diorg lah jwb nye. haha

and this is the fourth "plan" which was succeed at last !

Kalau dah rezeki, memang x kemana lah ! :)

Senyum syukur memang tak putus putus....


Again,
i felt it was really touched !


Walaupun sedetik cuma, tapi cukup bermakna !

Yang penting, hasrat hati nk kenal face to face dgn diorg dh tercapai..
Thank You Allah ! ;)

Even AwaK plan nk bergambar kami dua family nii x tertunai,
aku dah x kisah... dah cukup syukur dh tu.. kan AwaK? hehe !

memang x de tanda kenang kenangan,
tp percaya lah...
detik indah ini kan tersemat di hati ku..
dalam...
jauh ke dasar,....

:')

gambar2 aku ngn family aku jgk xde dlm simpanan aku...
sume dlm kamera kakak aku...
hukkkkkkkk

kompem tunggu aku blk skali lg lah baru dpt transfer...
kakak aku mmg xde mase nk buat hal2 mcm tuh...
mmg tggu aku jgk lah...
so, xde gmbr kami utk di uplod kan di sini...

cuma sekadar ole ole utk ku... !!!

Zaaaazzzzzzzzzzzzzzzz !!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*





Marah x??? penat nk scroll down.. last last plastic jek aku uplod? kui3

dah kata xde gambaq... kne lah maen2 kan perasaan org dlu.. keh3.. kejam !

tu plastik "Haji Ismail Group" utk aku..
Ma aku dh asing2 kan tuk tiap2 anak... siap tulis name lagi !

Refer yg di bulat merah kan berkali kali tuu.. heeeeeeeeee~

"Chik" .. that's mine lahhh ! ;)















*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




TAddddddddddaaaaaaaaa !!!!!!!





*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*






My favourite choc !

the Mars....

the Toblerone....

Kinder bueno tu biase2 je...

aku belasah je sume choc actually. sbb tu i nii kurusssssss.. haha !



*
*
*
*

So, that's my really sweet weekend that i had spent for....

Dan aku...........

Bersyukur atas kurniaan nikmat duniaMu yg tidak putus2...
Sesungguhnya aku mengaku bahawa Engkau Maha Kaya Ya Rabb !

Wednesday, January 25, 2012

Benar dan harus percaya nya !!

Assalamualaikum.....

the 3rd entry for today kan??
wahhh..betapa free nye akuuu...

kenape ye? sbb projek mega aku tuu x stat stat lg laaaa...
tunggu esok,, sume nye jadik kelam kabut ribut petir sgala bagai lah kot...
ohh nooooooooooo...
Nauzubillah... mntak jauh lahhh...

Moga dipermudahkanNya...
bantu lah hambaMu yg hina dan serba kurang ini Ya Allah !
Aminnnnnnnnnn....

btw, entry ni bukan nk ceramah sgala mcm tu laaaa...
aku sekadar nk shre sesuatu yg aku temui di FB...
member aku punya status...
dan aku percaya, dia pun copy dari mane sumber pun aku x taw...

so,, aku nk paste kat sini jgk...
even dah rmai yg tahu bende nii,, xpelah !
aku nk hiasi ayat2 cantik tuu kat laman diary niii,, x salah kan?

cuma aku ade editkan gmbr2 dua org lidi yg kat bwh tuh nnti..
dan wording of "AwaK", jugak aku edit... heeeeeee~

soooooooooo,, zazzzzzzzzzzzzz !!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tiba tiba aku tuju itu tuuuu utk AwaK yg selayaknye lah.. hehe !


AwaK, jodoh itu rahsia Allah..

_
☻ ♥ ☻
/█\ /█\


SEKUAT mana AwaK setia...

SEHEBAT mana AwaK merancang...

SEJAUH mana AwaK menunggu..

SEKERAS mana AwaK bersabar...

SEJUJUR mana AwaK menerima saya...


Andai saya jodoh AwaK, AwaK tak perlu risau (^,^)

Source : aku x tahu. dan aku mmg ciplak 100%. btw, thanks for the original author.

Aku mmg setujuuuuu sangat2.....
mmg kene yakin lah dgn bait bait tuuu kan?
percaya sgt sgt....
bercinta bagai nk rakkkk sekali pun, kalau xde jodoh, x kemane jgk kan?
reminder utk aku jugak nih ye.... fuhhh !


Sbb tu laa sy pun tkut nk terlalu berharap sgt....
dan AwaK selalu nasihat supaya sy nii rajin2 berdoa utk capai impian itu..
Thanks !

kadang2 kalo sy ingt, mmg sy doa kan...
kadang2 terlupa, sy x sbut pun dlm doa sy...
maap maap.. hehe !


dan selalu sy set kan dlm mind sy,,

seandainya sesuatu yg sebalik nye terjadi,,
kita harus akur pd Takdir Dia....

terima segala qada' yg telah termaktub di Lauh Mahfuz NYa...
dan semoga kedamaian tetap mengiringi kita....


apa pun, kita usaha utk capai nye kan?
ayuhhh.. kuat berdoa. (:



Dan ini lah sepasang cincin kami.. sebentuk cincin buat ku dari AwaK....

name kan cincin tunang olok olok bleh x??? gataiiiiiiiii ! hui huiiiii

& this is the first ring.. our first rings... & ade the 2nd one dah.. sbb aku yg gedik x nk pakai yg niii.. so, AwaK belikan yg laen plk.. hahak ! kejammmm... tp suka ! ;)

The Mid Valley time !!

Assalamualaikum....

We got the chance to have a date @ Mid Valley. hoyeahhhhhh !

jauh nye pegi dating. kui kui kuiiii....

4 jam bersama inclusive of pusing2 dlm tuh & AwaK hantar sy ke station Segambut, dekat umh my sis.
bukan stakat hantar di muka pintu train, tapi ngn tuan punya badan pun ikot skali.
keje gila ! hahaa.. x ku sangka...
buang mase je kan?

dah nk ikot sy naek train sgt, lantak AwaK lah ye ! then AwaK kene patah balik ke Mid utk balik ke rumah abg nye di Bangi..

sbb die merempit ke Mid. x pasal2 carik keje...dah laa hari tuu agak mendung...kalo kene redah hujan lebat pun, dia kata OK..iskkk

geremmmmmmm ! kita nih risau kat die.. gedik pun ade die nihhh...

but then, it touched my heart. really ! :')

and now, we are far far apart, and i miss u so !

huk hukkk.. zina hati.. zina hati.. i knew.. sbab tu nk kene kawen cepat2 nih.. hahakk !
kalo jodoh panjang ye AwaK.. tunggu je lah.. sabo sabo.. ;P

smbung cite lagik....
kami pegi pusing naik turun eskeletor.. masuk kuar MPH,, tgk buku tu buku ni,, mcm menarik.. intai mcm2... last2 x bli ape pun.. hahaha...ingtkn nk guna baucar tuu..

tapi borak je lbih...tu pun naseb aku x brebut nk bercerita... sekadar mendengar, itu cukup memadai utk AwaK. kan? heeeeeeee~




Tadaaaaaaa ! xde ape tanda yg meninggalkan kenangan kami di Mid but only the komuter ticket ! tp x clear sgt lah word "MidValley" tuuu..

tu pun naseb baek aku kluar cara manual, makna kata yg laen, kad nih mcm xde pun xpe kalo nk naek train time tuh. sistem rosak barangkali.
tp untung jgk lah, at least aku ade somthing yg boley buat kenang kenangan. haha!

tp x puas ati jgk.. x clear sgt pun kannnnn...
it's ok lah... sy akn simpan dlm diary hati sy jelah AwaK ye... hihiiii....


lagi satu..... tujuan pegi date jauh2 niii,, mmg la plan mase dekat perlis lagi....
dah kebetulan sama2 turun KL, so, ape lagi? amik peluang lah walaupun sekejap.. hehe !

dan date nih bukan semata2 nk date sgt...
kalo ikot kan, aku prefer duduk rumah maen ngn budak2....

bukan ke family is coming first? hehe !

ade 1 sebab laen yg nk di jadi kan cerita kenape perlu keluar jugak ari tu?
apekah?????????

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*







Tadddddddda !!!

ape? tu haaa,, nyala nyala biru tuh laaaa...
that is Maxis Broadband.. AwaK kasi pinjam kat aku sepanjang aku menumpang kt umh makcik aku kt Kangar niii...
btw, aku x masuk hostel sepanjang cuti niii.. jimat bajet makan & menginap aku ! hui huiiii.. untung laaaa....

So, nk amik bnde nih punya hal laaa kene jgk "date" tuh. muahahhaha !
Thanks AwaK for "giving" me the Maxis BB...
till now i can enjoy my self to keep on9 and on9 and on9...but u?
xpelah x leh on9 pun kan, AwaK bleh layan hero2 abg AwaK kat sane kan? hehekk

Sy on9 nii pun sbb urusan FYP taw... sy kne contact ngn supervisor sy via email... br cepat layanannye. heeeeeeee~

*urusan penting nye seciput je,, yg maen2 nye berciput ciput...errrr*

Anyway Dear,

Thanks for all of your care & concern....

I really do appreciate it...

Love U ! ehehh

Tuesday, January 24, 2012

Tenang adalah pengubat utk hati yg terluka !

Assalamualaikummmmm....

Alhamdulillah, ujian yg menimpa hati dah di ganti Nya dgn anugerah masa yg cukup bermakna bersama keluarga tersayang....

makan malam bersama... mandi manda bersama... mandi manda???

ok,, itu kisah next entry yg aku akan cerita ape yg tersirat di situu...
utk entry ini, aku nk luahkan rasa syukur & tenang aku.. stelah beberapa hari bergelut dgn isu bodoh tuuuuu....

Ade hikmah berlaku benda bodoh tuk mggu lpas... i knew that ! Thanks Allah...
For Your Test, and I know u'll be with us.. always.. & forever...

Utk perkara bodoh itu,, aku cukup syukur...
at least,, kita x hipokrit....
tidak lah muka bertalam talam...

instead of bermuka muka sampaikan kita x tahu nk agak how's the way our fren is?
betul x?? compared to others yg suka baik2,,
tp dlm diam nye,, Allah aje yg Tahu !

So, setidak tidaknya,, kau tahu ape yg patut aku pecahkn segala yg tersorok, byk nilai & pengajaran yg boley org laen kutip jgk...

Aku tahu kita dua dua x salah....
dan aku percaya kau mmg x salah...
even aku mcm dah memaksa kau menyebut kata MAAF...

nk tahu kenape aku cakap kau x salah?
dan ape motif aku atas MAAF MAAF itu??

pertamanya,,
tercetusnya "perang" bodoh nii atas sifat salah tafsir kau,, misunderstanding !
sebab tuu aku bleh trima yg kau nii pun x salah..
even akuu yg tlah di salahtafsir nii pun ape ntah lg x salah jgk lah....

then,
motif MAAF tuu?
utk beri kau sedar dgn tindakan bodoh kau tanpa berpikir 2 3x dlu b4 nk buat decision..
sooooo,, kau sedar x,, kita dah "perang" tanpa sebab yg "best" pun...

lenkali,, carik laa alasan yg agak munasabah sikit,, baru syok nk buat 1 dunia tahu kita ni gadoh !
lagipun,,, sesuai lahhh kau yg akhiri nya becoz u're the one who started it...
dan aku pun mitak MAAF atas kekasaran entry entry akuuu tuuu...
dan serasa aku,, tiap kali buat entry special tuk kau, aku ade selitkan jgk bait bait MAAF utk kau.. dan ia cukup bermakna... sbb aku ikhlas...

dan kali ini jgk, aku mohon maaf bcoz keep writing on our issue...
Sorry !

aku tahu,,
masih ade yg sudi mendengar dan turut merasai perit ujian tuuu...
atas sokongan moral, dan semangat, aku bertambah kuat ! Thanks...
really appreciated it & i wont forget it...

utk kehidupan aku seterusnya,,
aku akan lbih berhati hati utk memilih kawan sebagai insan sejati dlm hidup...
berkawan biar ramai,, tapi nk lahirkan insan sejati mmg agak susah...

berhati hati utk memberi ruang sekeping hati menyayangi insan lain...
Dan menyayangi utk yg selayaknya je...

So,, bagi aku,, kuantiti tidak penting utk menceriakan hidup kita...
but kualiti yg sgt sgt crucial !

seorang insan yg berkualiti dah mampu utk menceriakan 365 days per year...
but 365 org insan yg di kenali belum tentu mampu utk menceriakan hari kita even for 1 day only...


tgk aje FRIEND LIST kat fb masing masing tuuu.. beratus ratus rite??
adekah sume nye mampu membahagiakan kita?

Fikir fikirkan la....
that's what my mind is thinking of....

that's y i really appreciated whoever yg buat hati aku bahagia & terharu atas apa2 je yg diorg buat utk aku....

dan sape2 yg pernah rasa penghargaan ikhlas aku, pasti akan mengiya kan statement aku....

because for me,,

what we got, we must give back to others.

dgn cara itu,, org lain pun akan senang dgn kehadiran kita....dan kadang2 aku rasa cukup penat bila terus dan terus menjaga hati orang laen sedangkan hti sendiri terabai & sengaja di abaikan....

sgt kejam kan? bila hati dah tidak tertahan dgn sume bende tuh, akan pecah jgk suatu hari nanti..... seriussssssss,, aku penat menjaga hati2 org laen ! sebab kadang2 aku x rase aku di hargai ! hukkkk.... tiba2 rindu kat kawan2 lama....

i miss u Maahadians !

Even bukan lah classmate,, kite tetap boleh jadik teman setia sampai ke hari ni kan kawan? u know what? i'm talking about u lahhhh Dear, Honey, Syg, Sayam !!

Dear Rabbi,
Do keep us in Your Iman !

Ya Allah, teguhkan ikatan ukhuwah antara kami kami yg ikhlas bersahabat iniiiii...

Lembutkan hati hati mereka yg tidak memahami apa yg patut mereka fahami.....


Dan aku sayang akan sahabat2 aku... sayang akan persahabatan kita once we called as FRIEND....

cuma sayang banyak or sayang sikit, itu lah yg membezakan !

Friday, January 20, 2012

Budak budik punye keje !!

Assalamualaikum.....


Petang yg agak mendung,,

Bertemankan panas yg skejap datang dan berlalu pegi.....

ok ok.....actually,, kali ni ade kesah adik kecik aku yg dah besar...
Amir, Form 1 Madinah, Maahad Muhammadi Lelaki.

Tua dah adek bongsu aku niiii....
errrr.. kesah adik aku, kisah aku jgk lah ye... haha !
turun temurun... dari generasi kakak,, hingga lah ke adik bongsu...

mengimbau kembali.....

Terdetik nk buat entry nii sbabnye,, aku tertengok kerajinan beliau buat homwork..
Haha !! & aku memang sgt memahami lah...

Kalo x siap keje skolah tu, memang sgt ketinggalan laaaa...

Keje mcm mane ye?
Kalo kamu skola ugama arab, of course korang tahu....

dah laa jumlah subjek nye adalah 22 matapelajaran...
tolak akademik punya, 8 subjek ea?
sooo,, selebihnya adalah subjek bahasa arab....
100% bahasa arab punya silibus...
antaranya,
tauhid, feqah, hadith, sirah, balaghah, nahu wassorf, imla', khat, tafsir quran,

dan banyakkkk lagi !

time exam agak tertekan lah kalo x mengafal selancar mgkin...
tp kalo setel hafal sume bnde, mmg riang gembira lah hati nih.. hehe !

ok ok,, sambung cerita td.... keje ape yek??

Keje nye = copy & paste manually....

makna nya, salin nota dari buku teks, ke buku tulis...
kalo x siap,, memang sgt ketinggalan lah...

sebab nye,, bila ustaz ustazah nk ajar topic tuuu,, kita ni sibuk nk kene tulis "maksud" nye.... errrr.. paham kaa???

sebab nota2 yg di salin tuu 100% in arabic....
so, kita akn tulis maksud2 melayu nya time ustaz kita mengajar...

Sape x buat on time,, mmg penat lah...
nk kne pnjam buku kawan, baca snirik, & tulis...
So, lambat kan keje jek...

sbb tu mmg kene rajin kan jugak laaa..
baru la xde keje tertangguh....

meh tgk budak yg terpaksa jadik rajen. haha !
kesian aku tengok...

tp xpelahhh..
rasa kan lahhh ! sebab kakak mu niii dah cukup berpengalaman. ;)





tekun kan?? errr.. jangan tertekan sudah le dik ye ! kui kui kuiii

tp bersyukur lah !! sbb kita insan terpilih..
utk menimba lbih ilmu...kan kannn.. hehe !








ni lahh buku teks,, yakni sumber nye utk di copy manually....








ini pulak OUTPUT nye yg di paste dgn jari jemari budak nih....
cantek ke? hahakk !
ok lah tuuu.. usaha lebih ye...
baru baru lagi,, bleh berlatih ke arah makin comey tulisan. hahakk








stailooo gile ! haha

menjeling ke arah buku teks utk di salin ke buku tulis...

Best of luck lil bro !



by the way,, petang nih dia xdak kat umah.. pegi bederat...yakni melepak umah kawan skola rendah nye... dan masa die xde nih,, da 2 org member skola rendah jgk, skrg blajo kat SBP,, dtg carik dia...

masing2 dah bwk haluan snirik.... duduk asrama... cuti2 mcm ni lah kalo nk jumpa gocoh2 & maen bola di padang yg sama...

haihhh.. kuat betul ukhuwah diorg.. Alhamdulillah !



Adikku,,


Moga kejayaan akan terus mengiringi hidupmu....
Teruskan rajin berusaha demi gapai kemenangan yg lbih besar lagi
!

PMRU, PMR, SMU, SPM !!

Good Luck adek !

Thursday, January 19, 2012

Sweet & Sour of 21 months !!

Assalam... Hye 20.01.2012 !!!!

ok,, aku rase, aku kne neutral kan blog aku..
berselang seli kan cite bodoh, dgn cite jiwang...
best jgk kalo cm tuh ! x de la org bce pun menyampah kan? haha


by the way,, umur "perhubungan" aku ngn AwaK dah masuk............

1 year 9 months
....

while our frenship is almost 3 years... hehe !

Thanks Allah.. even dah byk ujian yg Kau beri pd kami,,
kami tetap kuat utk bertahan...

Terkadang pernah jgk hati ini goyah dek prasaan x tenang,,
tapi ade lagi jodoh antara kami....

Adekah sbb aku x penah menipu Ma aku kalo soal kami ?
haha... perasan !

tapi mmg btul ape...
Ma aku tahu je ape yg aku buat, mane aku pegi...

for the last moment before semester break ni pun,
Ma aku tahu tentang "last dinner" kami utk sem niii....

Thanks Ma for your trust !!
I wont break your trust & heart...
Insya Allah...
Keep praying for us...
hehe !

ade btul nye jgk kan?
redha mak ayah nii penentu redha Allah...
iye.. mmg betul tuh...
mmg kne percaya lah...

so, jgn nk tipu mak ayah la ye kawan2....
nk sorok2 bagaii...
x de keberkatan org kate.. hehekkk






I LOVE YOU Too ! haha...

Ni pix kita mase AwaK tengah nk tackle hati kite....
AwaK ikot sy pegi USM Penang kan?
x sure la plk AwaK betul2 nk g sane ke mase tu?
or saje nk ikot? hahhaa,...pandai2 jekk.. lupa plk nk korek...
nnti jwb personal ye...
jwb on gayut time. haha !

anyway, hepi 21 months anniversary Dear....

Doakan jodoh kita panjang.....

Kalau ade rezeki, kita kawen ye ! haha.. *gedik*

Seandainya telah Kau catatkan dia milikku..
tercipta utk diriku...
Satu kan lah hatinya dgn hatiku....
Jika tidak,, damai kan lah hati hati kami dgn qada' & qadar Mu ya Rabb....

The last one,, for Kau ! maybe...

Assalamualaikum....

ok,, aku dah langgar "arahan" kau kali niii....
langgar ape? langgar kau punya p/s yg byk gile kau edit di entry kau tuh. haha !

sebab ape aku langgar?
sebab aku nk explain laa kan...
sbeb aku berani kerana benar !!!
Kau,, sila lah jawab segala persoalan yg perlu kan jawapan...

aku x suka buat org tertanye tanye.. mcm kau yg diam membisu lpas aku explain balik ape yg sbenar berlaku.. nape ek? ke sebab kau dah malu dgn aku? ohh, sorii kalo aku silap. haha

aku nk komen utk p/s p/s yg byk gile kau tuju utk aku tuu.. lawak lawak... :P

Tau jgk kau ye baik x baik buka aib org?
So, same je la yg kau duk kutuk2 org d fb kau tuuu…
Aku x mention name kau. Kau x mention name org yg kau kutuk.
So, same je bro ! haha.. lawak ke brapa kali ntah…
b4 nk nasehat org, sila rujuk diri snirik dlu ye...
& jgn risau lah.. aku x mention lah name kau tuhh...
kalau ade yg akan tahu pun,, mgkin sbb ade yg akan perasan keadaan dingin bila kita bersama nnti..

Btw, aku mmg x mgharap pun kau nk add balik…
Aku nii ibarat dh di ludah,, x kn laa nk di jilat balik?
Aku x sebodoh yg kau sangka lah.. lantak kau lah ngn fb kau tuu..
Aku mmg dah menyampah tahap gile !
X mati lah akuu kalo kau x add balik...
even kau dah add berkali kali,, and aku pun berkali kali jgk lah accept kau...sebab kau kan suka buat fb baru.. haha !

Dgn perangai x matang kau tuuu..
Sila belajar bersabar lah sikit.
& jgn nk bijak meneka sgt lah.
Sbb kau tuu suka salah meneka…

Sejak bile plk kau pandai suh aku msj kat nset kau kalo x puas hati?
Kan senang kalo ko dah lama pndai buat mcm niii..
Kan senang kalo ko msj je aku b4 kau block block aku nii?
Kan setel trus?? Huh.. penat aku dgn kerenah budak2 mcm kau.

pasal yg LAKI ORANG tuu,, aku no comment. aku dh lupa. sbb tu kes lama..
tp mmg kau penah pun kan "kawan" n keluar ngn LAKI ORG.. kan?
ape, kau nk bukak cite tu ke?
aku pun boley ingt satu per satu...
"penting sgt ke nk ade transport sniri di U ni? naek bus U lg best. free.." - lbih kurang laaa..maksud nk di sampai kan tuu mcm tuu.. even ayat kau ntah macam mane.. aku x ingt.
Ye ke x penting? kau dah brapa kali pinjam kereta org utk kau gerak ke mane2 dgn senang?
Pikir laaaaaaa...

So,, kalo x nak aku bukak cite lama,, kau x payah laa nk sebut2...
Sume nye aku masih ingt di kepala aku niiii..
Yakin !

For the last of the last.. even x taw last betul2 last ke x..
Aku dh lepas segala yg terpendam slama niiii...
Sebab kau dgn senang2 nye buat keputusan kau...
so, aku pun amik lah peluang ni !!!!
hahahhaa....

Nothing to say, but Sorry for all the wrong things....
Hope the Sorry will "treat" all the pain between us...
Even it wont fully "recover"....


Again....
I am Sorry !

jaga diri baek baek...
jaga pergaulan kau dgn sahabat2 laen...
biar lah aku nih the one & only yg mcm nii dlm hidup kau...
even aku x yakin kalau2 dah ade yg the first ! but i hope i will b the last...
benda x elok mcm nii,, x pyh nk ade 2nd, 3rd, 4th n beribu ribu...
tu pun kalo kau ade beribu kawan...

p/s : kau layak nk sakit hati utk sume entry aku. sbb aku pun terasa entry aku sgt kasar. maklum lah org tgh GERAM. mcm ni lah gaya nye ! so,, kali ni kalo ko nk sakit hati,, mmg berbaloi baloi. hahaha !

Pasangan bahagia ~!

Dear You !

Sila hayati bait2 kata kat bawah niii...


Pasangan bahagia itu bukan tidak pernah bergaduh,

cuma mereka tidak pernah berdendam,

tidak mengungkit,

tidak mengadu masalah rumahtangga pada orang lain,

terus berusaha untuk saling menyayangi,

sentiasa memaafkan kesilapan masing-masing

dan sentiasa menjaga aib masing-masing..


Dengan mengetahui makna kebahagiaan seperti ini,
InsyaAllah hubungan kita dengan orang tersayang sentiasa bahagia, diberkati, diredhai kekal hingga ke syurga Ilahi.. ♥


Cantik kan ayat ayat niii?

copy from : syahirul.com
Thanks Yaaa !


Mencintai tak semestinya memiliki.

(entah brapa kali dah aku dengar dan baca. pemes quote tu)

Dalam pengharapan utk memiliki, iringi lah dgn kesungguhan bertadah tangan.

Insya Allah impian kan jadik nyata !
;)






The more You Give, The more You Get back.



p/s : bahagia tetap ade walau tengah hot dgn kes sahabat "baik" kuu..

Thanks AwaK for Loving me & supporting me no matter what it is ! Thanks !! mmuahhhh ! haha. nk jugak jiwang sikit sikit. :P

Adakah kau ikhlas utk itu??

Assalamualaikum….


Errrrrr.. buat kedua kali nye, entry aku menjadi buruan ramai lah kot..
tanpa promotion dekat fb laa i mean. haha !
so, kita lihat entry ni pulak berapa rmai yg jenguk? hehe !

Nk kata pemes,, awat x dak ari2 visitors seramai hari ni & smalam?
Mcm best ke cite aku tuuu? Sedangkan hati ini gundah gulana. Haha !

Btw, aku nk ucap THANKS sangt2 buat sahabat yg tu tuuuu.,…

Ternyata kau rajen membaca cerita bodoh aku ye…
Aku ingt kan,, lpas kne BLOCK, kau dah x mau amik tahu psl aku.. tp intai jgk blog niii…

Xde rase sakit hati plk kau ngn blog bodoh niii…
Bagi yg tidak memahami, ia agak menampakkan hubungan ini agak lemah,,
Aku pulak sgt teruk….
Hakikat nya hati ini cuba utk berbaek dgn kau….
Walaupun dlm tidak di layan… mgkin kau tak prasan lah kan.. sbb itu cubaan niat suci aku…
Ye lahh… aku kan baguss gile slalu nye… emmm

Ok, bile di siasat2 balik,,
Kau kata,, punca kau block aku,,
Sbb kau pikir aku terasa ngn status kau ea??
Gila ! memang x masuk akal…

Kau nk taw kenape aku ckp mcm tuu??
Sebab nye, sumpah aku x de terasa lgsung soal status fb kau tuu…
Sebab aku ngn member aku tertnye tnye jgk lahhh….
Ntah sape lah pulak yg die duk mengata tuuuu….

Demi Allah,, kau dah tersalah paham
Tu lah kauuuu.. pandai2 buat andaian snirik..
Dah mmg xde rase nk sangka baik langsung ke kau utk aku nihhh?

Sikit2 bende teruk dekat fb tuu,, aku tuju tuk kau ke?
Perasan !!!
Dan aku ade saksi lah… member kita tuu taw sape yg kami maksud kan…
Kau x payah laa nk terasa sakit hati sgala….
Kau pikir, kau jadik sasaran aku utk kutuk2 ke??

Amboiiii.. Sorii sikit…. Aku rase, ayat yg kau tuju utk aku tuuu,, sesuai utk kau jgk lah..

“asal status fb aku je,ko nak terasa...aku pun pelik bin ajaib..”

Status or post,, same je la mksud aku kat cni….
Haaa,, amik lahh.. sesuai utk kau. Dah kalo x yakin ape yg kau duk agak2 snirik,, jgn lah nk buat keputusan terburu buru. Kan dah buruk padahnya…
tengok aje laa ape jadik skarang?

kau memang xbleh sabar ke? kalo btul skali pun kutuk kau,, itu baru skali...
bukan mcm sem lpas.... kalau kau ingt lah kan...

Aku ngn member kita tuu ade cerita hot snirik laaaa.. x de makne nye nk carik hal kau je…
Maybe sume tuu aku tuju utk member bf aku laa kan? Errrr

Kalo di ingat2 kan kembali kisah kau kutuk aku ngn member kita tuuu,,
Dah lama da aku bleh nk BLOCK BLOCK kau tuuu…
Naseb baek laa aku ni waras sikit berbanding kau…..

Sooo,, skrg kau rase kau AMAN & dah x sakit hati ngn aku lah ye dgn memBLOCK aku tuu?

Ok lah kalo mcm tuu.. kalo tuuu cara terbaek kauuuu…
Bila org dh buat mcm tuuu,, da mcm nk tolak kita ke tepi lah kan??

Ok lahhh,, aku cuba percaye… kau x putuskan persahabatan kita niiii….
Sejauh mane sgt kebenarannya, Dia yg lbih tahu
Kau tipu aku atau tidak,, aku dah x nk amik kisah..
yg penting, kau mampu ucapkan MAAF..

Thanks !!!!

Dannnn,,,Ye,, ur welcome ! mmg name kau ku sebut2…
lastly,, lembut lah jgk kan hati kauuu sbb terdetik jgk nk sbut kata MAAF tuuuu….

& aku harap,, kata kata kau tuu ikhlas lahhh.. bukan sekadar nk ambik hati org sekeliling yg dah tahu psl kita,, mungkin lah kannn....

Hopfully kau benar2 tahu ape itu SORRY? Ape itu MAAF ?

Kau harap aku puas hati kan??? Itu bukan OUTPUT yg aku inginkan !
Tapi keikhlasan kau lahhhh ! Harap kau ikhlas… dan bukan lah terdesak & terpaksa….

@ hanya utk menjaga nama baik d mata kawan2 kita…

Next sem buat la lagi… errrr… aku dah serik.. 2X dah kot…aku terus bersabar. Tp kau yg cepat melenting kan?? Hampehhh ! terasa diri nii hina gile…
Sorry to say kalau aku terlalu teruk berandaian !

Thanks buat sahabat2 sejati yg selalu sudi mendengar dan mendorong utk aku terus bersabar dgn dugaan x matang niii.. x sangka lah. Dah tua2 mcm nii ade jgk kes gado2..

budak U kot.. haha.. malu jek !
Jgn ade yg terpengaruh dgn keburukan yg di cerita sudah lahhhh....
mane taw,, yg jadik nye,, lain.. yg di cerita nye,, lain pulak?
Aku rela bersemuka demi name baek aku oke ! haha....

So,, biar pahit mane skalipun,, kita kne telan lah..
daripada kau telan kemanisan yg palsu..



Thanks tauuu.. buat sahabat2 yg berkenaan..
aku sgt sgt menghargai kehadiran korg dlm susah akuu… korg memang memahami ! aku tahu ituuu…

Thanks buat Izni..
sbb sudi tinggalkan komen kat 2 2 entry teruk kak farhah tuuu…

Prihatin jgk anda ye.. n izni pun ingt lg prangai k.farhah mcm mane kan?
See? Dah tengok mcm mane k.farhah marah? Haha !
Jgn bermaen dgn api…
Kalau x nak buat api tuu smakin marak !


Aku nii bukan jnis cepat melenting...
sebab aku mmg suka memendam...
tp skali hati aku terusik,, aku mmg panas lah !

nak tahu x ??

"Sang mawar yg harum semerbak mane skali pun,,
Kalau terkena duri di daunan nye,,
Akan luka berdarah jugak !
Tak mustahil luka itu akan tinggal kan parut seumur hayat…"


mcm tu jugak lah seorang aku ini !


p/s : Sorry skali lagi kalo entry ni jugak mengusik jiwa kau & menyakitkan hati kau... aku ikhlas nihh ! Kita berserah ape yg akn jadik nnti... hmm !

Wednesday, January 18, 2012

Rupa-rupanya benarlah kau memang ku Cintaikkk !

Assalamualaikummm...

Day 2...
ye ke? aku pun x taw nk kira mcm mane?
yg penting,, malaikat dh mula catat sejak malam semalam ye duhai diary yg bisu..

yang pasti,, ni kisah kesinambungan semalam punya x logik punya hal..
bahasa urdu kah??
yg penting.. kisah x logik lah.. x meced ! hahahhahaha

aku da x kesah kalo kawan2 aku tekejut tgk aku beraksi ganas semacam je lately nihhh..
ni lah die efek berkawan dgn org yg agak emo... ehhh.. kawan ke?
ade kah aku nii msh d anggap kawan??

aku je yg menaruh harapan snirik sedangkan dia dah x heran pun kan...
Dunia dia dah sgt sgt aman sbb BLOCK aku nihh...

Quote utk kau mlm nih ye,,

Jika dah ada 1,000 sahabat dlm hidup sekali pun,,
hakikatnya jumlah "besar" itu belum cukup byk...
tetapi jika ada 1 org musuh,,
itu dah cukup byk & memadai utk beramal dgn sifat SYAITAN...

tiba tiba muncul ini pulak,,

The BEST way to DESTROY an enemy to make him/her a FRIEND...


masalahnye,, aku nih terhegeh hegeh la pulak?
xde la desprate sgt kan...
but when we are talking about ukhwah fillah,,
it is all about our life,, & our future in akhirat...


Sebab tuu la aku tekan kan sgt "3 Days" kat entry b4 this tuuu.. harap ade lah yg memahami hajat yg nk aku smpai kan niii...

btw,aku ni bukan lah arif sgt nk berceramah mcm org2 alim.. tp aku nii x la jahil mane soal simple mcm niiii....

Tapiii.. aku x yakin niii.. ntah kau bace ke tidak diary aku nii?
yg pasti nye,, rmai la plak visitors yg mengintai entry smalam tuuu.. haha !
tajuk mcm best lah kot... so, hopfully, kau adalah antara visitor tu !

So now,,
I keep waiting for the best way between us...
mcm aku cakap smlm,
U start it,, u should END it !!!
nk tggu 3 hari or 30 hari? or 30 thn?
x kn nk jumpa di neraka kot?
Nauzubillah....
Aku berimpian utk ke Jannatul Firdaus...
Aminnn !

last ly,,
Utk pengetahuan kau SAHABAT....
mmg dlm solatku, nama kau ku sebut...
supaya dilembut2 kan hati kau...
Demi Allah, itu yg aku tgh amal !
Masih mengharap yg terbaek....


Doakan jugak agar kau lbih byk berfikir dlu b4 berkata2..
jgn pk luahan kau d fb tuu buat org suka? bahkan bnde tuu dah merendahkan martabat kau..
kau sedar x???
x pyh nk jadik pemes dgn bende buruk mcm tu laa.. buruk kan name snirik je...
x payah nk kutuk2 sgt lahh org laen...
even x knal skali pun.. ape tah yg kau kenal mcm aku ni???
ohh x pe xpe ! Kau dh cukup AMAN kan skrg niiii...



Is it the best way???
if u think so,, u can carry on that way !
But u should ready for your Amal jariah first !
to cover all the worst thing i thought !

banyak2 mengaji quran lahhh,,, at least,, setiap hurup yg kau bace tuu,, sikit sebanyak akan hapuskan dosa2 kauuuu,...

upsssssss.. btw, tu reminder utk aku jgk taw ! jgn nk silap paham lah ye...
aku taw kau cepat hangennnn....
soo,, aku mntak maaf skali lg utk entry gile berani mati aku niii !!!

tegas kan skali lagi....
jangan nk pandai2 buat andaian sendiri lah ye... last2 salah paham,, lpas tuuu silap langkah bwk ke perang besar !
aku x biasa laa dgn hidup perang2 mcm nii..
kalau kau dah ade pengalaman mcm nii,, mkna nya kau tuu mmg kne muhasabah diri ok !

Yang pastii,,
entry nii bleh bimbing kita berdua ke jln yg Mardhatillah.....
itu pun kalau kau pandai memilih jalan....

Ketepikan EGO kau tuuu...
Jangan sorokkan apa yg hakiki....
Biar buruk di mata dunia,,
Asalkan tidak tempias sgala efek buruk di Mahsyar nnti...



p/s : skali lagi aku mohon ampun atas entry kasar ini.. aku amik pluang nk luah sgala yg terpendam alang2 kau dah buatkan aku rase cukup terhina dlm nilai sebuah persahabatan ! thnx for the BLOCK !! i wont forget about it,, forever & ever !

Tuesday, January 17, 2012

Untuk Kau Yang Ku Cintaikkk ! wekkk

Assalamualaikum....

Hye alls...

Ok,, mlm ni aku nk cite kisah lucu gile..
Even aku tahu,,
Dgn ade nye entry nii,, trasa aku nii mcm buka aib sniri...& memalukan jgk laaa..
sbb aku malang nye bersahabat dgn org yg x reti nk mengenal erti sahabat..
ape tah lg nk menghargai sahabat??
atau hanya hargai org2 yg mampu memberi kita kesenangan?
Senang kata, MENUMPANG !

x sangka lah pulak akuuuu...
kesan berFB niii byk -ve nye !
ku sangka kan,, berkomen itu ini ngn member2 akuuu,, skadar main2...

tup tuppp.. ade yg marah ??
awat ngn hang naaaa ???
teruk sgt ke ayat2 aku?
sedangkan aku xde la kutuk2 kauu mcm kau kutuk2 org.. haha !
nii dh nk jadi kes bdk USM yg kne tangkap sbb status fb die mengancam PM ke ape!
pemes nyeeeeeeee aku !!
atau kau jeles aku duk komen pasal BALIK KAMPUNG?
hahahahhahha !
kau memang x cukup matang lah nampaknye...

setakat ituuu,, kau dah nk emo emo..
then, siap nk maen BLOCK BLOCK org plak???

Ape nilai sahabat di mata kau haaaa ?
atau memang sikap kau yg utamakan kaum berlainan jenis dlu?
lawak toll....
kalo ko dh mmg x mau kawan ngn akuuu,,
terus terang jela...
Nk putus2 saudara pulak....
xkn nk aku ceramah psl uhkwah islam plak kot??


Aku taw laa aku xde harta nk bagi kau senang...
xde kereta nk bagi kau pinjam...
xde printer nk berkhidmat anytime...
SO,i'm sorry laa sbb xleh nk lengkapi kekurangan kau....

Nah,, status fb nihh utk kauuuu selayak nya !


" It's ur right, & i have no fight. So, u start it, u should end it. More than 3 days,, its ur BURDEN "
- Insan Yg di BLOCK di fb.


By the way,, aku dah x de dalam bayangan mata nya dh skrg niii...
sooo,, nk tuju utk kawan EX BF (memandangkan kau dah clash ngn Dato' kauu tuuu) kauuu plak ke??

Aku memang angin laa kalau ribut xdak guruh xdakk,, tiba2 hujan mengejut !!
errrrr... btul ka ayat? haha !


Kalo org laen boleh bersabar & simpan dlm hati sorg2,,
Tapi kau yg bersikap over "open minded" niii...
mmg nk cari nahas laa kannn...
kau ingt,, sume org boley terima "lawak" jenaka kauuu tuuuu....



Lastly,,
Thanks for your "TEST".. Hope Allah will "reward" it as much as u done..

Unless, u know what SORRY is meant for..
And U really mean for it....


I will wait for your SORRY word...
Because i've no reason to BREAK UP this weakest frenship !

Thanks...

p/s : Aku dh knal kau macam mane.. kau mmg cepat melenting kalo org mengata, walau dlm diam kau tetap akan beraksi .. then, aku mntak maaf kalo ko bertambah marah dgn entry ni ! Aku nk bg kau sedar diri sikit.. x sume tindakan x matured kau tuu,, org bleh trima ! At least,, respect each others. ;)

Friday, January 13, 2012

Baucer Buku 1 Malaysia !!

Assalamualaikum dunia !!

Sehat blako sep kito??
ari ni aku x mau cite psl 24th 24th sgala bagai dh...
jgn risau.. hahahha

Straight to the point !
bile tengok2 tajuk entry niiii...
x ramai yg tertanye tanye ape benda baucer buku tuuu...
sebab kes bocerr buku nii dah heboh 1 Malaysia kannn...
unless kamu tuu org kuat bekerja smpai kan x tahu isu dunia hari ini.. haha !
Sooo, sape yg masih muda remaja macam aku,, yg bergelar student,,
dari Form 6, matrik, diploma, ijazah, master, and phd,, anda sume layak utk dpt kan bocerrr RM200 ye !! ohh seronok !!!
tp x sure laa utk sume pusat pengajian termasuk swasta or kerajaan only?
errrrrrrr






Tuuu diaaaaaaaaa !! bocer 200 inggit.. RM50 x 4 keping ye !!
Untung laaa aku di sesi pengajian lg time bocer ni di perkenalkan..
Alhamdulillah !
;)







See?? eku benar benar maksudkan ia !
aku memang betul betul dapat laaaaaa ! hik hikkk








skali lagi aku x tipu ok?? nmpak x berkeping keping bocerrr tuuuu....
cukup lah rm 200 tuuuu...
nnti aku akan guna sebaiknye lah...

plan nye,, nk bli buku yg ade tip2 di alam perkahwinan...errrrrrrr
tip2 menjadi isteri solehah... ahhhaa !!

gedik !! *maluuuuuuuuuuuu*

byeeeeeee...




Bersyukur dgn apa yg ade !
Sesungguhnya memberi lebih baek daripada menerima !


Thanks !
Next sem bagi le lagi...
Aku sudi je nk amik lagi ! hehe

Tears dropped on the 24th !!

Dear Diary...

Aku nk cite dekat ko simple je mlm niii...
sbb nyee,,, aku rase ko pun dah muak kan,, x kn laa x abes2 lg cite persis besday aku ni kan?
ke ko dah rase mual mual? alaaaaaa.. sikit jek ! kamonnnn... hehe !
simple x bermaksud pendek je kan? fuhhhh !
cakap x serupa bikin, mcm ni lah die !

On the day i'd been 24th,
AwaK kan bz study demi final nye....
Besday nii next year pun ade lg kan?
Final yg tuu tuuuu,, pleasee le.. skali je utk 1 sem.. hehe !

tp terkadang, seketul nombor yg istimewa sgt bermakna utk seseorg kan?
included of me !
tp pengorbanan ituu perlu !
So,, kita abaikan ye...

That's why,,
salah satu nye,,
Cinta itu pengorbanan...

Cuma terharu jugak lah...
ingtakn AwaK sekadar wish yg pnjg lebar doa utk aku,,
rupanya dah di rancang utk sambut same2 on the next day, 12 January.

Thanks for the dinner !
*pade hal, salu je AwaK blanje kan! haha*
cuma mlm tuu laen mcm sikit lahhh..
sbb konon2 celerbation 24th years....

Sejam siap sgala makan minum....
Balik lah ke hostel...

tuttttt... AwaK singgah ke Petronas tuuu...

dah mula syak wasangka... kalo dia nk masuk toilet,,
for sure dia gitaw je kat aku..
instead, he said, "tunggu kejap ye"..
x sempat nk jawab ape,, die meluru keluar...
Ok, Fine !
How dare u !!
*sobssssss*

Teruskan perjalanan pulang.....

tetiba.. silap jalan pulangkah die ni?
ting tong ting tong............

Taddaaaaaaaaaaaa !!!
A "belated" besday cake for me !

huk hukkk... terharu...
but sorok kan aje prasaan tuu...
buat ayat power power ganas ganas bia die rase bersalah sikit lah kan..

"besday sape ari ni?"

"kek sape ni?"

"dah kenyang laa..x nak makan pun"

"cepat le... nk balik"


kejam !! i likeeeeeeeee.. :P

AwaK : alaaaa... jgn mcm tuu.. nk jgk sambut, even telambat 1 ari...

errrrrrrrrr.. x kisah la x sambut pun...
but then, ingtan istimewa, itu yg penting.
kan AwaK kan??

Zazzzzzzzzzzzz !!

layan pix sat naaaa...



Taddaaaaaa !!!



the cake. thanks anyway !






AwaK : x nak posing maut ngn kek dulu ke??

errrrrrr.. mentang2 le aku suka posing kannn..
mase nii muka mmg hebat sorok kan rase terharu tuu...
normal je.. haha !








ok, kali ni mmg dah x boley tahan dah...
ter menanges akhirnya !!!
kaca kaca di bebola mata jatuh akhirnya !!
grrrrrrrrrr !
buat malu jekkk...

air mata ni tewas dek sayu hati dengan suara "merdu" AwaK dendangkan lagu "HAPPY BIRTHDAY TO YOU"...
alaaa...tahun lpas pun same ! euww !!






ni konon2 keadaan dah normal balik..
tp mmg dh kembali pd normal pun...
then potonggggggggg !
yummy !



Last but not least,,





HAPPY BIRTHDAY !!

Saya akn simpan nii..
tanda ingatan utk tahun ni..
hehe !






yaaaaaaaa,, ni pulak,, gift from Ecah, my hosmet...
thanks ecah !! terharu nye.. hehe !

see ?? ade kan benda alah "HAPPY BIRTHDAY" tuu lagi? hehe !


*
*
*
*
*
*
*
*

Thanks AwaK sbab selalu menceriakan hari saya !



Semoga jodoh kita kuat.....
Even yakinnya Takdir Dia lagi hebat....
But we should keep praying for the best....


Yeahhhhhh !!

Wednesday, January 11, 2012

11 January datang lagi !!

Assalamualaikum...

Dear
11 JANUARY 2012 ♥ ♥ ♥

Hadirmu membuatkan aku terasa diri ini dh teramat amat SUNBAE....

sejuta penghargaan buat sahabat2 yg MENGINGATI & sudi WISH.....
terharu atas ingatan dan ucapan... kalian lah sahabat sejati.. hehe !

Ida, Chah, Puteri, Azah, Azie, Adda, Amal, Asma, Naz, dan ramaiiiiiiiiiii lagi ! thnx sayangs... ! for text message. for the call. thanks ! really appreciate !

sahabat..........

it does not determine how much the time we can spend with, but it really enough for remembering our frenship !

sahabat2 ku,, this is for you ---> I LOVE YOU !
bersahabat sehingga ke syurga ye.. Aminnnnn Ya Rabb....

nak tahu? sengaja aku menge"hide" kan event besday inii.. ohh gedikkk.. ;P
btw, thanks atas doa2 kalian,, smoga termakbul, dan harapkan yg terbaek buat semua jugak...

Buat Ma di kampung,, bleh doh chik kawen ni dehh? haha. ejah menantu pilihan sorg lah ye ! kalu ma stuju, abah pun orait slalu tuuu...seriuss nii...heeee ♥

Ma, Abah, thanks for your love & care since i born,, till the day i become to 24 ! Chik nk kawennnnnnnn... jgn lupa tuu ! cari sorg ! sorg jeeeeeee.. xmo 2 xmo 3.. heheh

thanks buat Ateh, lil sis yg kene paksa stay kat asrama Naim tuuu,, sbb sggup g public phone n sending me the besday wishes.

thanks mek Myra,, yakni Anak Abah & Nik for preparing the music! haha.. terharu smpai termenitik sikit2... haha !

Anyways,,
HAPPY BESDAY TO ME !
SEMOGA NURUL FARHAH BERJAYA DUNIA & AKHIRAT..

Thanks Allah !!!
babaiiii 11 JANUARY 2012..... ♥ ♥ ♥

(just copied from my fb's status,, sbb x cukop mase nk bina ayat lg..bcoz im too bz watching muvie: 49 days)

selanjut nya yg detail2 sikit, tggu for the next entry....
yg pasti,, rase terharu atas ingatan kawan2,, yg cukup bermkna utk aku....

utk AwaK,,
study rajin2..AwaK xde mase utk sume niii sbb fokus utk exam kan....
sy x kisah sbb sy suka AwaK study grup tuuuu...
it's all about the future...
Thanks for your wish & doa...
Even we have no any "date",, not on the phone also...
it is ok...
I wanna u focus on ur studies....

tapiiii...x puas hati betul....
your celcom bill tuuu memang arghhhh laaa !
kenape tetiba time ni plak die kene bar ??
euwwwwwww !

barangkali.. die nk suh AwaK tumpu sgt sgt pd study tuu..
soo,, henpon yg kehijauan nii diam membisu lah ! huk huk hukkkk
Ape ape hal skali pun,,
Semoga cemerlang lah !
Exam hydro esok hari, 12.1.2012 tuu buat elok elok lah ye !


for the last thing,,,



a cute gift for me...
it gave by a special one jugak...
hehehe !
sila jenguk dekat sikit...
yg di bulat kuning kan...
yg x brapa nk clear tuuu...
errrr...
she's the classmate...
dat i met since the 1st sem n till now.. n hope foreva being fren,, kan awop?
teman seperjalanan bersama...
merempit dan mengkancil bersame.. hehe !
she's Fatin Safwanah...
thnx again dear..
thanks for the gift...
da tua tua pun ade lg hadiah rupanya...
heeeeeeeeeeee~


really appreciate tyme kan.....
lagi2 apabila....
aku dapat satu kad besday thru email...
wuwu !!
refer bawah..

*
*
*
*
*
*
*
*
*




even evryone yg register akan dapat emeil dari LINA dan ade jgk yg telah pun dapat, but i'm still wanna let u all know it !! hahaha !!
*prasan* ingatkan org besar2 mane ntah yg email kat aku tuu..

eh, tapi.. mmg BESAR pun..

Jobstreet.com tuuuuuuuuuuu~ hehe !

POPULAR gituuuuuuuu !! hahaha

biarkan laaaaaa.... fuhhh !

I AM HAPPY TO BE ME..
FOR WHO I AM..
FOR WHAT I DO...

Thanks Allah for giving me the NIKMAT continuosly....

p/s : happy besday jugak utk Dato' SITI NOR HALIZA. ;)

Tuesday, January 10, 2012

The last moment before 24 years !

Assalamualaikum....

it is now (during typing), 10 January 2012, 11 :45 pm...
15 minutes more to be the "next" day....


It is really a sad moment. really a good bye for yaaa...
uhhh 23rd !





cuze u will be replaced by another bigger bigger number !
yessssss.. 24th !

it big enough for me...
it seems like make me feel really old older oldest !!!

it's really gone, sadly !

till then, the last wish for u...

GOOD BYE ! :'(


Be matured ! it is a thing that we are willing to accept !
And,
Thanks Allah for the life awarded, for the chance You gave !


I'll b hepi for 24 years in His World actually ! Alhamdulillah.. (:

2 rahsia besar,, habit buruk aku ! :(

Assalamualaikum....

Dear diary....

mesti ko x tahu kan,, yg ari nii,, aku dah bebas exam??
meh la aku habaqqqq... hahakkk

selesai sudah paper last aku,, SOCIETY & ENVIRONMENT..
maka tamat lah riwayat sem 7 yg di war warkan akhir2 niii.. haha

Soooo,,, utk di jadikan cerita nye plak...
alkesah mase nk tggu g perang exam nihh haaaa...
bukan nk bukak pekung di dada, nk tunjuk aib diri,,
tapi sekadar berkongsi cerita...
so, bersyukur lah sape sape yg x penah merasa apa yg aku slalu rase ni !

aduhh haiii...

habitt buruk yg sgt membebankan aku !!!
grrrrrrrrrr !

nk tawu ape?? meh mehhh..

1) Insomnia.

- ek elehhhh !! dan dannn jadik sindrom insomnia !! yakni sindron susah nk tido...
- pade hal,, tu kan hobi aku jugak kan?? damnnnn ! haha... membazir masa aku je !
- faktor berlakunya habit no 1 nii,, sbb bedeba tak tentu pasal lah kot. kalo dah study,, x payah la nk gabra sgt kan??





kan best kalo boley tdo cenggitu tuuu kan???



2) Buang Air Besar.

- selang x sampai 30 minit, perut nihh gedik2 memulas..
- lagi nk tiba hari exam tuu,, lagi menggedik lah ia ! oh nooooo... sakit hati !
- pade hal nye,, bukan nk BAB sgt pun !!! penat "menunggu" ade laaa... haizzzzz
- byk sgt tekanan smpaikan tertekan2 d perut yg bertingkat2 ini.. dushhh !! buang masa jgk !! dah la byk "unwanted sound".. hilang fokussssssss... "untung laaa" hostel dkat ngn "padang" bawah niii.. (out of topic sikittttttttt je)
- ok ok,, BAB nihhh,...bukan lah nk BAB sangat pun.. tp mainan perasaan smata2 lah kot...
- dan pagi tadi, jam 4 pagi,, tersedar aku dr lamunan mimpi yg x sudah.. grrrrrr !! bangun menuju ke toilet.. mmg sgt arghhh gitu !




mcm tu lahh kot wajah ceria aku yg dah berubah lesu.... ;(


ok,, ni kira sgt2 ok lah kannn..
sbb nye,, kalo ikotkan aku masa zmn kanak2 dolu doluuu,,
aku ade 1 lg penyakit tangggg !

yakni,,,
lelah,, bernapas x lepas,, alaaa,, mcm org aktif bersukan tuuu,, yg lari2 pecut, then tercungap2 gituuu.. haa,, ala ala gitu lah aku dlu2...

mase tuu nk amik UPSR...
trial exam la kot... hinggakan Ma aku pun x tertido mlm...
sbb risau aku yg xleh nk normal bernafas niiii....
diurut nya dada ku,...
sapu ubat itu ini.. still same jgk....

so,, esok hari nya,, pegi la hospital...
Doktor cakap,, aku nihh STRESS blajar niii..
takot exam barangkali??
so,, Dr bagi laa ubat kunyah...
Ma aku pun ade la bli supplement vitamin ape bende ntah...
berkat usaha macam2 ikhtiar,, bende tu dah hilang snirik nya...

Alhamdulillah !
Thank You Allah !

Anyway,, aku x kisah mane pun...
cuma geram tuu satu hal.. sbb byk merugikan mase aku ! haha

I'm very thankful to be in Allah's creation, His Wonderfull World.
Even somehow that "things" make me felt that i'm really annoying !!


and just a sentence,
that i proud to be ME...



p/s : salah tekan ape bnde ntah smpai kan half of page nih jadik BOLD. grrrr !

Saturday, January 7, 2012

Tips study last minute utk hero tak gadoh,, heroin tak glabah !!

Assalamualaikum...

Tip tip ! mari tengok !
kalo lecturer tuuu,, kita mintak byk byk kali pun, x dpt jgk kan..
nihh haaa aku bagi freeeeee ajek ! :P

by the way, nk kata tip tuu, tidak lah sgt. tajuk tuu mcm biase lah ! nk gempaq gempaq jek ! wuwu !!!!

meh aku cerita sikit kisah study yg terbaekkkk punya !

biasa lah,, kisah niii x nk dijadikan kisah diri snirik,, jatuh saham kang ! soooo,, kita jadikan die cerita yg berkarakter lahh !

ini kisah tentang BOBOYah (Boboy versi gegurl sbb nk tnjuk kan kegadisan sikit. sbb ni kisah gadis2 d hostel. kalo sbut teruna2,, kang ade lak serang akuuu.. haha !

Al kisah berbunyi..............




Musim exam yg agak seram sejuk walaupun terkadang bahang panas menusuk kalbu,, BOBOYah sgt tekun study dan study dgn berjaket nye! *sejuk katakan*








tekun kan???? siap pakai highlight yellow kalerrrr lagi.... ;)









kerana terlalu bosan dh mengapal itu iniii di meja yg agak multipurpose niii... yaknii,, sini lahhh rak buku,, ok, tu boleh trima lg.. sini jgk lahhh dapor... errrr... kepek2,, roti & air... semestinya kne dekat2 sbb senang lah nk ngappppppppppp ! study & ngappppp mmg xleh di pisahkan dgn BOBOYah.

Maka nya,, BOBOYah pun menuju ke bilik nya. konon2 nak study dgn lbih khusyuk lah kat dlm tuh. pinjam plk meja jepun rumet tercinta.

memang maseh bersemangat kental lah niiii !! smbil2 pengisian rohani. dengar alunan nasyid kot... ;)


Sumber : Fatin Safwanah 's
Spek, Meja, Segala keperluan yg ade di meja jepun,

Thank You Tein atas sokongan moral itu ! aummmmmm






sebab BOBOYah niii kuat gilerrrrr study,, ade la member2 yg kureng paham soal plajaran nihh,, meh bersoal jawab lah ! tnye itu iniii,, dan selesaiii....

Sumber : Wan Fadhilah's
Si Arnab Putih yg x taw name ape ! ;)
thnx awop ! ;)





Dan skali lagi,, terasa penat !
Soo,, solution nye,, pegi bersandar di kaki katil.
study kat sini pun ok jekkk ! sooo,, njoy studying again !







Alaaaa,, keras le plk besi katil nihhh....
si tilam ni plk lemah lemah lembut...
naek satu level lagiiiiiiiiiiii !







Masih dlm kawalan rapi dan ketat.... siap pensel da jalan kat notes kannn....







Perkara sama lagi !! belakang sakit dek dinding batu yg kerasssssssss...
dugaan btul laa kalo mau study habes habesan niiiii !!!

terpaksa laa teruskan niat baek ini dgn cara yg lbih flexible. errrrrrr






Okehhh,... x taw lahhh ape kesudahannya...
tengah berpikir barangkali !! usaha lebih ye BOBOYah !!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!

study !!!!!






Errrrrrrrrrrrrr !!! Wat's da thing??????

Stadoooooo !!!!

Stadoooooo !!!!

Stadoooooo !!!!

Stadoooooo !!!!

Tidoooo....

itu rupanya kesudahan BOBOYah !!! grrrrrrrrr

penat barangkali???

ZZZZzzzzzzzz

take a nap for a rest ! ;)






okkk,, tuuu lahh paper final exam utk ari nihhh !!
tahniah lah daaa lpass segala beban teory moriii yg kene hapal smalam tuuu...

Moga kejayaan bersama kita.. amin !








Dan mcm biasa lahhh,, kita POTONG ituuuuuuuuuuuuuu kat jadual study week & jadual exam !!

See??? ade 1 je lgi paper yg x setel setel.. tunggu lah 10 january nihhh !!! siap kauuuuuuuu... akan ku goreng2 dan buat teori snirik mcm paper ptg td ! wuhhhu



Soo,, as a conclusionnye,,,
pelbagaikan lahh postur badan anda ketika berstudy !!
sesungguhnya itu kepuasan hati.. haha !
semoga tipsss nii sgt membantu anda2 yg study last minute... wuwu!

................................................THE END.........................................................


Good Luck utk semuaaaaaa sahabat sahabat yg tengah perang exam !
Maaf atas khilaf dan silap....

Maaf ter over bagi "tip"....

mari kita......
Pasang niat betul betul,,
study rajin rajin....
biar apa cara skali punnnn,,,
semoga cemerlang lah akhirnya !!

Bak pepatah arab,,

Sape yg menanam,, dia lah yg akan mendapat hasilnya.

Thursday, January 5, 2012

Usah Ragu dengan Takdir~!

Assalamualaikum Diary Chantek! aummmm ;)

Nah !!



comey kan ! ade ape dgn nombor itu haaaa ??
*cilok google je tuh* :P

It is the 7th Sem of my Final exam....

start nye ari selasa lpas lagi..3 January 2012...
tp x dannnnn la plk nk update trussss..
maklum laaa,, aku kan "study" gilerrrrrrr sbb nk skorrrrrrrrr la kata kannn...

*yeke study gilerrrrrrrrrr ?* aummmm.. study mcm biase2 jek pade hal nye ! huhhhh ! huhh !

by the way...
utk paper 1st nye,,
ade lah........

STATISTICS FOR ENGINEERS.

nk jadik engineer ke CiK FLoRa??
ayooooo... blaja jeee... wuwu !


Nii hah nota2 ku syg... & jugak final exam nye !

refer bawah !! ;)



aummm aummm !!!!

harap kita x jumpa lagi lah ye !
moga dpt B+ ke atas...
ekkk? apesal x taget A ??
mmg asalnye nk taget A...
tp sbb byk gile tersedar aku nihhh carelessss !
uhukkkk... down seketika ! ;(

Ma kata,, x pelah.. dah usaha kan... tawakkal je.. doa byk2...

emm,, baek Ma..... :)


then, for the second one adelah today punye exam ni lah...

ENVIRONMENTAL REMEDIATION.


ok.. dia pun nk jugak masuk blog pink nihh !! aum aummm !!!

Tadddaaaaaaa !!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*





ala haiiiii.. bajet ape je !!! nk suspen lah konon...
fiuhhhhh !!

maklum lah. ni antara subjek PEMBUNUH ! hehe !

dan kau jugak REME,,, moga x jumpa lagi lah ye !

Ya Allah,, kasi lepas sume sbjek yg aku amik nihhh,, lpas dgn sempurna tanpa cacat cela nye ! aminnn... *ek?apekah. tape lah. makna nye mendalam. aku yg memahami*


ok now,, tiba masa nye "kamu" dua nihh masuk kotak ye.. silakan nyah dari depan mata ! ohoiiiii ! ganassssss gituuu ;)

Walau apa pun, aku berserah pada takdir Nya...

siapa kita d masa depan, adalah ketentuan Dia !

tapi usaha gigih kan mampu mengubah takdir...

Demi yang TERBAIK....
;)
 

~cik flora herself~ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal