Thursday, February 9, 2012

Terasa bagai jiwa seorang Isteri ~! ;)

Assalamualaikummmmm

entry kali ni mcm gedik pun ye.. tp xpe lah..
aku nk jgk selitkan dlm diary aku nih...
bkn nk prasan sorg sorg oke...
kalo rase mcm menjelekkan,,
ejah jangan bace till da end lah ye...
aku mohonnnnnn sangat sangat.

ini utk simpanan kisah antara kami SAHAJA..
hihihii....

jiwa seorang ISTERI??

errrrrrr.. dalam gile maksud nye tuhhh....
btw, skrg nih spatutnya musim cuti..
but both of us tgh tungkus lumus demi siapkan FYP yg bagaikan tahap MASTER kotttt..

sebab ape tahap tuu aku cakap?
sebabnye....
student phD je yg duk maen kat lab, tup2 ade gk bdk degree menyibukkkk..
nk kata tahap phD, takot lah mcm terlalu over...
sooo, MASTER pun orait lah....

dan aku menetap di rumah makcik aku area Kangar niii..
ohh betapa dekat gileeee...
x sampai 10 minit, da sampai kt Dragon, school kami tuuu...
rasa mcm nk duk sini jek utk sem 8 nnti...

dgn lgkap berTV, makan minum free, baju2 nk basuh anytime boleyyyyy...
mesin x payah guna RM2 ok...
ohh bertuah rase nye...
sewa umah pun lpas....

dan aku harap, pihak kolej kediaman decide supaya kawan2 yg menetap kat sana x payah bayar lahhhh...
UniMAP dh kaya gile.. x kn xleh nk support duit hostel?
kesian jgk kawan2...
& budak2 laki termasuk AwaK, sah2 laa menginap secara tuttttttt...
no need to pay.. pandai2 korg lah...
kalo terkantoi..
errrrrrr.. mintak jauh....

eh ehhh...
apesal aku intro pnjg lebaq nih??
ade ape dgn nilai seorg isteri yg di pilih utk jadik tajuk entry ini??

mari kita selamiiiii....

actually,,
aku offer nak basuhkan baju2 AwaK...
sbb dia pun mcm pegi 10 pg, blk 5 ptg, then belah mlm pun still smbung keje FYP..
naseb baek AwaK boley buat "sample" aggregate ape bende entah, buat kat hostel...
gentel2 dlu, then pegi lab trus masuk furnace...
ok, tu je yg aku tahu..
yg laen, aku mls amik taw....

so,, aku offer nk tolong "basuh" laaaa...
alang2 washing machine ade duk bertapa x dek guna nye...

so, ptg td amik baju2 busuk dia kat Dragon...
dan blk dr Dragon, AwaK trus mai amik kat umah niii..
aku masukkan dlm plastik yg AwaK bg awal2 nya td...

makcik aku pegi keje, x blk lg...
sooo, risau jgk kalau2 ade org curiga kat kami...
sooo, aku x bukak pun pintu pagar rumah ni oke..
just hulur kut belah atas pagar nye jek...
niat aku baek,, so,, x payah la nk curiga curiga...
hehe !

oh btw, AwaK dah knal rumah nii,, sbb mase kami "dating" minggu lpas,
AwaK gedik2 ekori aku sampai ke pintu rumah...
dh laaa makcik aku ade...
ntah die prasan ke tidak...
x prasan lah kot...
sbb AwaK mcm amik jarak jgk laa bg nampak org asing.
oh taktikkkk ! :P







tadddda !!!

tu lahh plastik pakaian yg tlah di basuh aku...

hehe !! "penat" aku menyental...wangi kottttttt... :P


dan alang alang jugak,,
ade lauk pauk yg aku masak ngn makcik aku smalam,,
aku panas kan lah....
then aku masak nasik2 1 cawan, cukup lah tuuu...

aku x rase bersalah pun buat sume bende nii..
sbb nye slama aku tumpang umah makcik aku nii,,
Mama aku ade kirimkan sekampit beras ke sini...
haha..
lawak toiii...
takut jgk anak dara dia nih menghabiskan beras makcik die nih...
aku pun penah jgk bli barang dapur tuk umah niii...
yang termampu je laaa..
telur, gula, air soya, kerepek2...
alaaa, barang2 yg senang bawak & yg ade kat Borong Din tuu jek..
hahahha

thennnnnn.. aku tapaukan utk AwaK jugak..
oh, prihatin nye lahhhh...
harap2 aku akan merasa lah jgk org "layan" aku mcm niii...
suatu hari nanti lah....

upsssssssss..
ikhlas ke tak nih ?
mcm mengharap balasan pulak?
ohhh mestilah ikhlas.....
saje je tuuuu ayat nk gempaq gempaq ok...

mungkin saat2 ade peluang mcm ni lahh aku boley amik kesempatan..
nk balas rasa syg AwaK pd sy nii..
hahahahhaha
*geli geleman*
dan aku mgkin akan lakukan perkara yg sama,,
utk sahabat2 yg menghargai akuuuu...
kalau aku ade offer ape2 yg best tuuu,,
ternyata anda lah yg aku maksud kan...

ini tidak....
sahabat yg mcm2 pe'el,
byk pulak aku jumpai sejak akhir2 niii..
sahabat yg terpengaruh ngn "sahabat" pun ade jgk...
huhhh !
x relevan betul...

alaaaaaaa.. ter emo ! x sukeeeeee







ok,, ni pulak nasik yg dah beralih ke tupperware aku punya...
aku asingkan lauk nye dari nasik...
wahhh..otak engineer ok...
lauk nye tuu aku ltak kat dlm piring cawan...
pinjam piring tu makcik aku punya...
nnti AwaK hantar balik ok...
naseb baek ngam ngam piring tuh ngn bekas oren tuuuu...
so, boley la AwaK buat juadah dinner ye...

kalau bukan sebab kawan2 AwaK da blk Klantan mlm td,
aku x de nye bertungkus lumus siapkan dinner tuk AwaK niii...
kesian plk dia kne kuar sorg2...
that's why i prepared it for u..
haha...
terharu x???
alahhhh.. AwaK bukan jnis terharu maru gitewwwwwww..
euwww








haaaa !! ni dia set dinner yg agak simple buat AwaK....
tangan yg dh smakin hari semakin keras bermaen maen ngn air sungai kotor,,
tangan ni lah yg membancuh air oren & siapkan hidangan tuuuu...
wuwuwuwu !!!

bagaikan menyiap hidangan buat sang Suami !
hehehe !

tiba2 jugak terasa mcm jiwa isteri tak siap !
haha...

xpelah... kalau jodoh, x kemana...
akan jadik kenyataan jgk utk 1 hari nanti....
kalau x, anggap ini pengajaran masa silam !
practise...eheh !

aku....
tak kisah apa org nk kata,,
yg pasti,
i Do Care on who is caring about me...

memang aku jenis senang org nk amik hati...
senang sangat sangat....

once org buat baik pada aku,
aku pun akan appreciate kehadiran korg....
instead,
kalau hati aku terusik dengan kekejaman dunia,
senang jgk lah aku nk cetuskan perang ke 3...
sape betul2 knal aku, memang SETUJU lah kot.. haha !

dan kalau aku nk pegi jamu utk kawan2 aku kt hostel nuhh, bleh je...
ade je yg aku nk sgt2 buat...
but ade yg menghalang...
perasaan ego lah kot...
dan aku rase sampai bila2 hati ini x kn berlemah gemalai utk mereka yg berkenaan...
cukup lah terhiris 2 3X....
ecececeeeyyy !
emo lagi.. emo emo !

dan aku harap entry2 gedik aku nii,
xde yg menyampah or jeles...

Sesungguhnya Hasad dengki itu kegembiraan buat syaitan...
Sebanyak mana kita jeles dengan kemeriahan org lain, semakin jauh kita dgn kebahagiaan sendiri...

so, bila tengok org yg suka dgn masa mereka skarang nii,,
doa lah utk kita gapai yg lbih baik daripada mereka....
bukan utk di cemuh di caci...

skali kita mencemuh & tidak selesa dengan kebahagiaan org,

smakin susah utk kita tersenyum menikmati kegembiraan sendiri dlm hidup...


percayalah.... :')

4 comments:

♥Mis Azielynie ♥ said...

biso demo...takpo2x...ado bakat dos la tu..ekekeke :p

Nfarhah Ismail said...

waaaaaaaaa.. laju demo !!
demo stalker kawe ko? kikikiii...
ado bakat, x taw kekal sapa bilo..
harap doa saem2 jgk terrrrrr.. :P
tq awop yg prihatin mendrop komen. (:

♥Mis Azielynie ♥ said...

hehehe...ye la wopp...saye mendoakan kebahgian awop ter... :) takpo la...samo2x la kito dehh..untung dio terr.. ;) kawe memei prihatin sokmo ko dioo...ekekeke

Nfarhah Ismail said...

tq.. sy balas doa2 baik saem2 supo awop...
hop mano doa molep tuu, kita mintak yg terbaek utk dia smula. Dia Tahu..moga termakbul ! hehe

btw, sapo 3 org yg pecek interesting terrrrrr,,
ambo doakn kebahagiaan pd korg jgk....
aminnnn :)

Post a Comment

 

~cik flora herself~ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal