Wednesday, September 7, 2011

Slamat Hari Kecoh~!

Salam........
oh hyeeeeee....

Haaa,, kecoh pun ade hari nye taw dakkkk...
mane x nye,, kalo dah bertahun x jumpe ngn member lama,, mmg KECOH BETUL la kannn...

kali ni kisah aku dan kawan2 seperjuangan kat Maahad dolu doluuuu....
haaa,, entry kali ni mcm di tunggu2 kot?
ecececeyyyy... sbb da kecoh sgt bergmbar time beraya di rumah kwn kami, Rody, ade la sorg cik Misi Azmanira niii,, die sloroh konon nk suh masuk kan gmbr kami2 ke blog CiK FLoRa yg sepi ni laaa...

hopfully, dgn kisah kali ni,, jd mcm havoc la kejap kan... haha!
antara kami2 je pun yg memahami.. kui3~

by the way,, intro yg agak pnjg lebar tu abaikan je la k....
kisah ni da jadik mcm "small reunion" kami2 laaa...
aku pun di kejutkan dgn 1 sms dari Farida,, ajak aku g umah Rody buat open house.

ok laa,, mase tu mcm belah bahagi jgk sbb anak2 sdara rmai kt rumah niiii...
pk punye pk,, aku rase tringin nk jumpe kwn2 aku yg da lama gile x jumpe niii...
sooo,, decide keluar beraya!

Tupppppppppp... jumpa ngn geng2 kat tepi jln.. konon nk konvoi!

Ida bralih kereta menemani aku yg solo time tuuu....
pastu berkonvoi lah dgn si myvi milik cik Azma tadi tuuu....
borak punya borak, meluah isi hati sedikit sbyk,,
tup tup tlepas pndang kereta Azma td tuu...
mak aihhhh...
punye lah kosentret borak...

Fuhhhhhh! last smbung konvoi balik....
oke oke.. crita ni mcm nk klakar dh.. sbb kami silap rumah...
di sgka rumah Rody sudaaaa...
siap turun bersalam salaman lg kami dua buah kereta nii..
tetiba kuar si tuan rumah,,
Masya Allah! silap rumah kot!
cpat kami kuar dari situ,,malu kot... ;p

ok lahh... lpas tu sesat lg! silap rumah org laen lg!
malu3....malu lagik!

oke dah.. kali ni da betol da.. mmg yakin da.. park cantek2,, kami pun trun laa...
Fuhhh... at last! da x de silap2 rumah lg laaaa...

tamao cerita pnjg laa (ayat biasa aku taip kt entry2 laen pun) ,, jum lahh kite skodeng gmbr bdk2 kecoh niii... heeeeeeeeee~


Taddaaaaa!!!!

*
*
*
*
*
*
*
*
(credit to Aisyah for capturing & uploading all the pix okeh!)
*
*
*
*
*
*
*
*



haaa,, ni la die rakyat2 pengKECOH ari tuuu....
gmbar mcm skema. ala2 gmbr klas zaman Maahad dulu2 la ni konon...
mane murid? mane ustazah? jeng3....

dari kiri depan yg lembut2 ayu2 tuuuu (sbb ade aku la tuu,, tu yg puji lebih!) ;P
: Die, CiK FLoRa, Rody si tuan rumah

dari kiri blakang yg kurang lmbut sikit la kan
: Azmanira, Farida, Sarah, Aisyah, Ain, Syidah


tu baru gmbr skema lah kannnn...tu cukop korum yg pegi ari tuuu.. sape2 yg x pegi tuuu,,tggu nx raya plak! ;)

Buat Aloyah Laa,, nx year kakak Erkss Hohoho ado nk kawen2 lg ke dop? ngeh3





oke.. ni versi NASYID....
punya la pnjg komen kt fb smlm...bncang psl ape??
psl camane nk ltk tgn time nasyid tuh le... fuhhh!
ingtkn nk gaya tgn si Sarah yg sopan2 gitu tuuu...

tup tup si farida suka gaya Idah yg pegang gelas tuuu!
wahhh..mencabar kot..
10 lagu nk pegang glas,, mmg memenatkan laa Ida oiiiii... ;p





gmbar ni nmpak mcm bersahaja kann....
mase ni tgh tggu nk makan2...aduhhh!
kami pegi sana terlalu awal... Rody pun tgh make-up lg time tuh..haha!
makanan terhidang jek,, kami trus ngapppp!





Atiah!! si ank buah Rody..mase kami smpai sana, dia khusyuk tdo kot..
ni haaa,, die baru bgn time kami nk brangkat pulangggg..
bdk si mata bulat yg x abis2 ngn senyuman tu mmg jd rebutan lahhhh...
nmpk beno korg ni da layak jd mak2 nooooo...
cecepat lah! aku nk timang ank sdara baru plk nii.. ;)





aku pun tanak lpas kan peluang mencobit pipi Atiah tuuu...
posing smbil pegang tgn si cilik tu pn jadik lahhhh...
xpela x dokong pun.. kasi chance kat Azmanira yg mcm da bau2 nasik minyak tuh la.. ;P

See?? bulat kan mata Atiah tuuu.. isk iskkkk... senyum non stop kot.. geram wehhh..





wahhh...comey nye aku yg berjubah!
hik3... ni la JUBAH BORIA mcm makcik aku, adik aku, dan spupu2 aku...

keh keh kehhhh,,, puji diri sdiri la wehhh...
yg penting,, gmbar aku n Idah plg byk kot?
ahahahhaa!
org pemes kan..biase lerrrrrr..!
ni time da kenyang tahap bertahap tahap lahhh....


anyway,, aku hepi lah!
even x sampai 5 jam bersama kan??
naseb baek ade la berkeping2 gmbar ngn kwn2 tersyg niii....
bkn senang nk bersatu....
masing2 duk jauh2...


Aku syg kamu2 semua laaa...
i'll miss u all.. mmuahhh ;(

Biarkan kite terpisah demi perjuangan dan cita masing2,,
asal ukhuwah kan kekal berpanjangan...
Sampai Syurga Insya Allah!

2 comments:

EYDA REINOKU said...

xleh nak tulis kt shout box, so komen kat sini lah.. biasanya harga tudung bawal kat kelantan bape rggit ye?..nk tahu..huhu
t

Nfarhah Ismail said...

depends pd jnis sulam / corak / batu kristal / jahitan tgn....
ada mcm2...dari rm 20 & up!
kami jual bawal asli @ no 1 saje.. heeee~

Post a Comment

 

~cik flora herself~ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal