Monday, September 5, 2011

CiK FLoRa & Eid~!

Haiiiiiii...

Slamat Slamat Hari Rayyyaaaaaaaa ~

Belum tlmbat lg ok.. ni baru 8 Shawal ape?!
kite puasa sbulan, raya pun sbulan lah k!

Mari kite trus bercerita ceriti lah yew...

btw, raya 1st aku mcm sgt x lgkap!
sbb ape ek?
sbb dua2 kakak aku yg da kawen tu beraya di rumah mertua masing2...
sob sob sobbbb...

mase tu laa si adik aku, Ateh duk merungut, " Chik, lpas ni mung pun gini ahhh.. tggal aku jh ank pompuan umh ni"...errrrrrrrrr

ye ke? tanak! aku nk ada tiap2 pagi raya kat umah mama aku. boley kan AwaK? haha!
skrg ni sume nye boley la nk mimpi2...kalo da berumah tgga, mmg adat dah...
ade turn masing2....

kakak sulung aku smbut raya kat KL la sbb abg ipar aku org KL...
raya kedua tu diorg smpai kt kampung niii..
baru rase happening gile sbb ank2 kakak aku yg sulung ni mcm hyper active sikit.
skali jerit, rumah makcik aku sbelah ni pun boley dgr taw!

kakak 2nd aku beraya kt tanah merah. ptg raya die smpai..ok la sikit...
ape2 pun, rumah ni tetap meriah jgk. sbb rmai sedara yg dtg oke!
then aku n famili pun kuat jek merayap ke sana sini beraya kannnn....

pagi raya ni,, ehh,, bkn takat pagi,, smpai ke ptg n mlm la kannnn...
rumah aku sambut tetamu2 dgn NASI KERABU..
sape yg mengidam tuu,, maaf laa..da abes@ ni raya ke 8 ok..
mmg la da abes.. hek hek hekkkk

btw, aku ni dikira kanak2 lagi taw..
sbb ape? sbb aku still dpt DUET RAYA oke!
RM 100 + jgk la kan...
wahhhhhhhh...still meriah noooooo...
boley la aku buat bli buku utk sem depan.. *saje nk tnjuk smgt kembali ke skolah!*

ok lah.. mari kite cuci mata mcm biase lah!
kite tgk gmbar raya aku dan famili kuuuuu....

sbelum tuh, aku nk gitaw, tema raya kali ni adelah PURPLE kalerrrrrrr..
tp si adik laki aku yg kecik tu hilang di pagi raya lg...
awal2 lg duk mntak ngn mama aku,, yg die nk g umah kawan2 die..
die ni bkn nye pnah tlepas pun time raya.. sbb ma aku control die.. buas kot!
ni die dah prasan mcm besar la tu, tu yg berani nk braya snirik!
adik laki yg besar plk jd kameraman. tanak bergmbar katanya!

mmg x cukop korum lah...
ni alang2 xde kakak2 aku laaa..
kalu x,, msti perfect punya!
xpela,, yg penting meriah tetap meriah kan.....

Zazzzzzzz.. layan dolu!





Ni Mama & Abah akuuuuuuu.... :)
time ni before gerak ke rumah sedara2....
lpas tetamu da beransur pulang dari rumah akuuu...
wahhh,, bajet ramai jek kan yg bertandang..
tp mmg rmai pun! makcik aku tpaksa jaga rumah,, kot2 ade lg yg nak dtg beraya.
xnk kasi kosong rumah la kannn...





Anakanda & ibunda!
Sayang Ma sokmo taw......




aku ngn satu2 nye adik perempuan ku...
degil niiii... org suh amik tdung purple,, die nk jgk kaler biru x cantek tuuu!
eiiiii...lari tema betol..spoil!
baju kami mcm sama je kan..konon2 nk boria.. tp x boley la same 100%..
kangg tertukar plak... wohhooo!
yg penting Ma yg pilih kan tuu oke..






Makcik aku.. a.k.a Ciksu yg berjubah hitam tuuu...
last minute decide nk pakai buat smyg raya katanya...
sbb jubah tu baru jek bli,... aku pun ade satu taw! heeeeeeee~
yg ni mmg BORIA 100% sbb yg bli siap!
mmg comey... haha!







Ni je kaum hawa kt rumah niiii...yg laen beraya ngn mertua lah....
yg laki plk mmg la sikit jek kat umah niiii...
Abah sibuk kat luar rumah layan sape ntah...
adik laki aku tukang snap pix niii..
si kecik tu plk ntah ke mane... call x agkat.. pndai betol!





Yeayyyyyyy...ni ha gmbar candid ok!
tp aku ni mmg pantas bertindak..
pantang nmpak kamera,, trus senyum!
wahhhh..kire cun jgk la kan candid yg ni niiii...






5 out of 6 siblings!
time ni kakak dekat KL lg.. sobbbbbbb





before gerak blk kampung,, rmai je lg kat umah aku ni sepupu sepapat belah abah...
tp nk wt camane..kne la tggal kan diorg kejap..nk blk rumah belah Mama plak lahh...
sooo,, ni la die posing maut ala2 aku BAGI DUET raya tuk anak spupu akuuu...
wakil Mama aku ok.. aku bdk skola.. aku layak DI BERI DUET RAYA lg taw... ;P



Chik & adik !
on our way to baaaaaaaaalik kampung.....
oooo hooo balik kampung!





penat mcm aku plak yg drive kan!
penat tgk kereta kereti kat tgh jln.. Jem woiiii...
arghhh..slow nyet2 kete gerak...





da sampai rumah arwah atuk!
setengah dpd makcik2 n kazens..


Last but not least....
maseh ade kesempatan nk wish Eid niii..
sbb still dlm bulan penuh nikmat niiii...

SALAM SHAWAL & SELAMAT HARI RAYA 'EIDULFITR.....

maaf zahir batin buat smua yg mengenali....
maaf la terlebih bergurau ngn korg2 ke..
terlebih memPERLI korg ke...
termakan terminum,, ter mcm2 ter lahhh kann..

0-0 okeh??

heeeeeeeeeeee~ :)





Credit to : My AwaK sbb edit kan gmbr ni jadi mcm bercahaya giler. mcm pnuh ngn Nur di wajah CiK FLoRa....haha!


Kite sedondon kan AwaK? haaa,, jgn jeles ye..sape2 yg jeles,, nx year buat la jgk kalo nak! wakakkakakak....


Bersyukur lagi atas ni'mat hidup dan ni'mat sihat yg Dia kurniakan niiii...
terasa raya yg sgt bahagia!
Thanks Allah!

2 comments:

nor shazieyda said...

farhah!!! dah lama i cari tudung mcm yg u pakai tu.. yg ada bunga2.. tp ndak jumpa.. awok beli kat mana??

Nfarhah Ismail said...

yaaaaaaaa,, tudung tu ade kat kedai mak kite je... kalo nk,, boley je bwk p unimap nnti.. heeeee~

Post a Comment

 

~cik flora herself~ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal