Wednesday, August 17, 2011

Perempuan suke itu , tapi tak suka ini~!

Hai Hai Haiiii...
oh mcm meriah jek...

By the way,, kali ni kite try share dari hati seorang perempuan!
errrrr...bukan lah motivator,, bkn jgk pakar kaunseling,,
malah cuma seorang gadis yg biasa-biasa jek,, dgn hidup sederhana nya!

ehhh,, apesal mcm agak skema di situ?!!...
atau mgkin tu bukan diri aku?? ceh ceh cehhh...
tu la org kata,, kdg2,, kite ni nk meluah, kalo nk yg btul2 punya lahir dari hati,,
kne la tggu mood tu dtg snirik...kan.. kan kan??

ehemmm,..bukan nk meluah ape pun..
cuma skadar nk berkongsi kot..
mcm APA KATA WANITA la plak aku rase! heeeeeeee~


Duhai lelaki-lelaki di luar sana tuuuuu, korg nk taw sesuatu tak?!

Perempuan suka sangat-sangat kalauuuuu :

~ Diri diorg di ambil berat & di tatang bagai minyak yg penoh...


even kdg2 ade jgk rasa rimas or rasa mcm ayah layan anak kan?? tp jauh d sudut hati tuu,, diorg suke ape! sbb ade lg org nk jaga itu dan ini...
pendek kata, soal jadual sorg gadis dari pagi sampai ke petang, mmg dlm kepala otak si lelaki tu lah..


Tapi ingat,, perempuan x suka gile gile laa kalauuuuuuuu :

~ "Caring" tadi tu da sampai ke arah mengongkong dan terlebih2 pulak...

sape suka kalau smpai nk decide itu ini pun kne halang dek org laen?? anda suka? ohh aku pantang! keh3


Perempuan jgk suke kalauuuuu :

~ Laki tu asek fikirkan dia kalau nk buat ape2 bnde skali pun.

Pikir laa bnde tu memalukan si dia ke tak eh??
pikir kene bagitahu dia dlu nii,, b4 aku buat itu,, b4 pegi sana,, and so on~
bukan lah mcm nk mengongkong, tp dia akn rasa mcm di utamakan taw....
rasa mcm dia ni tempat utk report nk buat itu ini dlu...errrrrrr...
mcm paham ke x nii ape aku bebel??
pokoknye, kes ni mcm silelaki tu pun dah treat mcm ape yg dia buat kt si perempuan tadi lah. nk tahu sume bnde hal yg blaku sehari hari kan?? so,, fair lah tu!
kalo org laen tnye si dia pegi mane o buat ape, kite dah mmg ade jawapan yg btul!

Tapi tapi tapiii,, perempuan akan emo kalau :

~ Si lelaki tipu dan tipu dan tipu lagi!

sooo,, kalau pegi sane,, jumpe sape,, kasi taw saje lerrrr... biar pun pahit mane,, korg harus bgtaw si dia jgk okeh! si perempuan mmg agak pantang la kalo di tipu dan tipu dan tipu niii...


Lagi la kan,, perempuan nih sangat sangat suka kalau :

~ Si lelaki nye x layan perempuan laen mcm mane dia layan pompuan tu jek...

Haaa...mmg susah kan? lebih2 lg,, kalau si lelaki tu rmai kenalan yg cantik cantik daripada kite kn?
kalau yg bercinta jarak jauh plk,, lagi la menggerunkan...
kalau si laki ni rapat pulak ngn kawan die kt sana tuuu...yang kite tersebek kat sini mcm tunggul plk tggu die...
So,, beware lah! Jgn nk lebih2 ngn pompuan laen,, if u really care about ur relationship ngn GF tuu...
Biarkan jarak yg memisah kan tu akan mengeratkan lagi hubungan korg dgn satu anugerah!...Yakni Kerinduan! heeeeeee~

So,, memang perempuan agak pantang jgk kalau :

~ Si lelaki nye layan "member" laen se"level" or lbih2 plk dpd dia..

memang carik nahas la tuuu..mcm aku mention kat atas tu la..kalo nk kekal lama dlm hubungan tuu,, beware lah! Serius mmg perempuan x suka kalau laki die care pasal org laen oke! Dia mmg nk dia jek kat hati laki tu & lbih berhak di sayangi dan di amik beratkan..Kecuali family si laki tu la i mean! :P

Perempuan suka kalau :

~ Laki dia jaga kesihatan..

Camane tuh? Contoh nye x merokok.. membazir je kan??dah tu bwk pulak padah kat ulu hati tuh..jadik hitam2,,lama kne cancer! but,, susah jgk diorg nk stop mengejut kalau dah very addicted to smoke.. so,, slow2 ubah diorg ke arah kurangkan merokok. lama2 ok la tu. x merokok trus! heeeeeeee~ bukan senang taw..satu cabaran besar jgk tuh. So,, mudah kan cerita, jgn cari perokok utk di jadi kan laki kite. ngeeeeeeeeee~
ade ke?
ade...tp kne bijak mencari dan selidik..

tapi kalo yg dah terkapel ngn smoker,, slow2 la ehh...kalau dia syg kita, dia akan buat ape jek! even itu adalah hobi die..ehemmm~
Lagiii,, jaga makan minum..ohh aku suka sgt kalo laki yg jaga makan minum dia!
kalo diri dia pun dia da jaga,, insya allah,, utk kite nnti,, akan terjaga jgk kan?

Perempuan memang cukup2 x suka kalau :

~ Makan ntah ke mane..merokok x kire waktu..

ko sedut asap, ko hembus kat aku?
ohh terbaek dari ladang laa wehhh...
tp kalo da mmg x ley lari dari bnde tuh,, ko carik la plastik buat hembus asap tu k?
soo,, xde la aku jd mgsa hembusan tuh..keh3...
jgn marahhh...ni pandangan aku jek...

Perempuan mcm aku ni pulak suka kalau :

~ Laki tu bukan lah kaki lepak..

Ohh mcm x remaje je kan x kuar rumah..terkurung dlm rumah mcm anak dara eh??
isk isk iskkk..
bagi akuu,, yg jenis mcm ni laa yg aku sukaa...
taw la nk lepak ngn member,, tp kalo boley la kan,,
jgn la smpai 4 5 pagi baru nk jejak rumah...
haihhh...plg tkut kalo bnde cmnih terbawak2 smpai ke alam rumah tgga..x ke aku yg kne tggal,, then tdo sorg sorg?? ehehhh...
tapi kalo sekali sekala ape salahnye... but try to control lah...
takut jadik habit pulak...

Sooo,, bab2 lepak ni perempuan mmg x suka dan x suka jugakk kalau :

~ Keluar malam jek keje nye!

haaa,,nnti da kawen,, kne la tggal sorg2 kat umah...
tp x boley nk komen sgt..sbb tu dah mmg sipat lelaki eh?? ntah...
mentang2 la anak teruna,, boley kua suka ati...
heeeeeeeeee~ marah2 plk...ape daaaa...
Allah da ckp da,, wktu mlm adalah wktu utk kite rehat..bukan lepak..
kang x pasal2 lak subuh gajah or subuh melayang layang ntah smpai ke benua mane...keh3
nk keluar tu boley..tp jgn nk tggu lewat mlm,, baru tegedik2 nk kuar kannn...
ntah pukul brape baru nk blk umah kalo da lewat kuar tuh..isk3


Perempuan akan suka dan terharu kalau :

~ Si laki tu sangat hebat mengingat tarikh2 sejarah prihal si perempuan tuu..

kalau tarikh2 keramat kita dia boley ingt, insya allah kita mmg kat hati dia!
ye laa,, nk ingt ape bende lg kan,, ingt je la besday ke..anniversary ke..
da kire cukop baek la tuuuu...

Perempuan pasti kecewa kalau :

~ Tiap kali besday,, kwn2 jek yg wish,, bg hadiah itu ini,, yang si laki ni pulak nyanyuk ntah ke mane?..

ape bnde la byk sgt die nk ingt smpai besday awek snirik boley lupe?
x ke sedih si gadis tuh..emo plak! heeeeeeeee~

Perempuan sangat suka kalau :

~ Diri dihargai...

Byk sgt cara nye nk tunjuk betapa kite hrgai si dia.. camane?
haa,, tu ikot kreativiti msg2..ade yg suka ckp I LOVE U...tiap2 hari..
ade yg suke call n mesej..tanda ingatan...

Perempuan benci giler kalau :

~ Ade pakwe mcm xde pakwe jek...

Haaa,, yg tu tuh mmg sgt parah lah.... baek single dpd double oke!
tu mcm gantung x bertali..better bawak jalan masing2 lah.. x payah nk simpan lama..
xde hala tuju utk masa depan kan?

Hmmmmm,...
mcm byk lagi yg berlegar2 d ruang minda niii..
tp mcm da mls nk taip dan taip...
sbb rasa mcm dah ngntuk dan ngantuk....

Sume nye tuhh,, mmg pure dan ori dtg dari hati aku ok...
tu berdasarkan pengalaman hidup aku dan ape yg aku nmpak di sekeliling aku...
soo,, mmg x pegi jauh dari hidup akuu..

sape rasa nk relationship yg agak lama dan kekal,,
try la apply...
tp kene hati2 laaa...
nk syg org pun,, jgn tlebih syg...
bersederhanalah!
nnti ade yg merana pulak...
heeeeeeeeeee~

ehemmm...
boley apply...
tapi tapi tapi..kalau xde jodoh,,
jgn la marah naaaa...
sume tu di tangan Dia..
even aku pun x taw sape kah suami ku nnti?
hihihih

kalo ade yg x setuju ngn idea aku tuuu,,
jgn la marah naaaa...
tu skadar ape yg lahir dari hati aku oke..
Peace!! :)




Thanks to Mr. Google for "giving" me this cute pix of luvly boy & his gurl! heeeeeeeeee~


Berdoalah!
Demi menggapai yg terbaek buat diri & masa depan!

4 comments:

anak abah said...

auww~

i loike noksss. setuju 101%

terbaek la mekk!

Nfarhah Ismail said...

errrrrrr..apesal bkn 102% tuh. tu cukop menyokong..sob3... ;P
anyway,, thnx mek tggal komen..heeeeeeee~

cik pulau said...

ai nak setuju jugak la dengan yu...
hehhe..

beb.. miss u too...^^,

Nfarhah Ismail said...

heeeeeee~ tengkiyu lah u....

terharu nye i.... hik3

Mmuahhhx

Post a Comment

 

~cik flora herself~ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal