Wednesday, October 31, 2012

Happy Graduation Day to me !

Assalamualaikum alls,

Ok, mlm ni aku gagahkan jugak kerajinan aku yg kian menipis...
entoh kenapa malas pulok aku nk mengarang pade hal nye,
banyak je cerita lately niii...

cerita sweet?? for sureeeeeeeeeee !
sbb kami dekat je skrg... haha

ok, before aku mulakan kerjaya aku di negeri sebelah,
konon2 nk luangkan masa ngan AwaK sikit lah.
lunch sama2...
ok.....
bukan pegi lunch semata2...
mesti ade je keje utk di setelkan berdua....

keje ape??
biar lah rahsia.. tunggu tiba masa nya,
baru le aku cerita satu per satu.. hehe !

Ok, back to the topic...
konvokesyen aku berlangsung pada sebulan yg lalu...
29 September 2012...

Before gerak ke utara tuu,
mcm2 cerita lucu yg terjadik...
geli hati aku bila ditipu sahabat sendiri....

x confirm itu, x sure ini...
ok, fine !!!!!!!

jgn lupa la, aku yg beri dia jalan yg dia lalui skrg niii...
smoga x lupa la tang tuuu..
aku cuba ikhlas, tp pengkhianatan itu sgt pedih...

Ok, buat ape sedih2 utk yg x layak??
baik aku hargai org2 yg setia pada aku.. kan kan???
euwww !!!


Alhamdulillah,
aku dirai penuh syukur dan bangga oleh sekelian adik bradik aku & parents aku, makcik pun join...
Terima kasih semua !
Aku cukup2 terharu dgn kehadiran kalian...

So, ape lagi?
mari kita saksikan gambar2 kenangan hari itu...

gmbr yg x sempat nk edit, resize jek, sbb nk bia smoothe uplod gitewww. euww 



** image mcm x clear, sbb save as dr fb jek.. mls nk on lappy aku...

On the stage !!!
Ok, aku sgt berpuas hati dgn ketiga tiga gmbr candid ku....

pendek kata, sume cun melecun lah !!!
hehe.. tu bagi pandangan mata ku laaaa....

so, skrg dah di frame kan satu keping...
yg aku bli tambah RM 30...

siap name, course, comey jugoksss. hik hikk




aku disambut dengan kuntuman bunga & hadiah konvo. hehe !
maklum le, ank buah ramai...
masing2 nk bg sniri kata nya kakak ku...
so, bli le skuntum2...
baru adil.. nk bli sejambak sorg, mau bankrap. hehe
 aku x kesah pun..
kehadiran diorg dh cukup mengharukan aku....
dari Kolumpor tuuuu.. 










ok, 2 family bersatu.. ngeh ngeh ngeh !!
berbaju batik coklat keemasan tu kakak ipar AwaK..
hye Kak Ira !!!




All of my family yg hadir...
cameraman nye adalah abg ipar sulung aku...
seb baik die bwk DSLR nye,..
rasa pemes gitewww..
sbb dimana ade aku, ade je yg di candid beliau.. hehe







Taddaaaaaaa !!!
kali ni x blur kan dh gambar AwaK... :)

AwaK : tersengih jah awo duk sebeloh tuk tuo.

Translate : AwaK cakap, tersenyum lebar je, mentang2 dia duk sebelah bakal mertua nye..

TQ for the flower...
syok jugak tukar2 bunga kan???

bak kata lecturer aku ;

Jgn grad kalo x de bunga ye !!!





babies yg kepanasan turut merai kejayaan ku..

Hadif (kiri) & Amalia Insyirah (kanan)







 Ok, ni aku curi kt fb yg Kak Ira uplod and said ;

Kak Ira : bersama cewek pulau.

hahaaa.. lawok eh kak Ira... ok, x saba nk join your family. hehehe








turn utk bergambar di studio....
family portrait lah konon... 

aku amik pakej RM 100 + 20  tinted.
luckiy, kakak aku nk sponsor gambar tuuu..
so, bayo deposit mule2 je..
selebihnya sis sponsor...
TQ Kak La !!!!

Pakej ni ade 4 pose ;

1) Aku sorg2
2) Aku + parents
3) Aku + all the family members
4) Aku & AwaK

Ok, sgt2 x sabar nk tggu gambar2 ni sampai ke pelukan ku.....




ok, this is our pre wedding photo shoot !!!
erkkkkkkkkkk

gedikssss...
tp rasa mcm comey gile lah !!!

itu konon2 nye hadiah konvo dari aku utk AwaK....

& tetiba member aku, Ida terberkenan pulok...
so, skrg aku otw tgh siapkan utk Ida plak...







Front




Back






Without Jubah...
mesti la snap kan...
beria kami cari baju nk sdondon...

baju aku di sponsor oleh AwaK. yeay !!!
& kemeja die pulak, aku cilok kat kedai Abah aku...

Abah aku pilihkan.. tq Abah !!! :)






Ok, ni pulak gmbr pre-convo aku bersama teman2...
aku uplod dua je la k?? hehe

actually mmg aku byk posing ngn family..
ngn member pulak, ade je..tp x byk lerrr...
ade pun, pakai kamera org, so, kalo dorg uplod, kita cilok...
tp mcm xde jek?? haihh. pasrah jek laaa. hehe

nah satu lagi !!!









DOne !!! byk gile lg.. tp cukup2 sudah.. hehe !

Ok, tu jeeee....
Semoga perjalanan hidup kita semua lpas ni lbih cerah & terjamin....

Buat AwaK,
Congrates for your job...

Abis je blajo, trus jadik Engineer....

kalo x, aku pun dh keje same....
tp sbb mak aku yg terlampau risau itu ini,
terpaksa menolak tawaran kt KB tuuu...
x pelah. Alhamdulillah,
lately byk pulak offer utk training...

Tp aku pilih utk ke Setiu, Tganu...
Aku tolak yg KLCC tu k?

Semoga jalan yg aku pilih ini,
Jalan yg terbaik, yg Engkau tulis buat ku....



2 comments:

insyirah mawaddah said...

ehem2...

Nfarhah Ismail said...

haicummmmm :P

Post a Comment

 

~cik flora herself~ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal