Tuesday, May 3, 2011

Kerjaya ku bermula~!



Lambang Petronas yg Megah dan membanggakan di mata dunia! :)

Alhamdulillah,...
1st day berjalan lancar....
syok sgt tgk keadaan skitar Petronas Fertilizer Kedah(PFK) ni...
rase mcm nk aje keje kt sini la kan...
kalau ade rezki,, insya allah keje sini plk ye..hehe..
berangan nihh...arghhhh..tu psg impian name nye...hehe
tapi kalo kt hometown aku ade company mcm nih,,
ape lagi??? aku prefer yg tu laaa...heheh...
hati ini masih kuat tuk mendiami kampung tercinta..hehe!

ok2,, sambung cite...
sume staf baek2...
kelengkapan pon mcm cukop sume jek...
terjamin mase depan...

ni 1st impression la kan..
esok2 keje nye x taw lg cmane...
apekah penat teramat?? atau tercabar giler??
itu lah cabaran hidup kan...
ade member same U yg same2 LI kt PFK nii...
bdk kos bioproses..seb baek ade die..
boley jgk tumpang hilang debarnye..haha!
nmpak jek tenang,, tp dup dap dup dap jek dalam nye nih!
aktiviti..errrrr..seswai ker?? agenda?? emmmm..x jugak...
ok2,, "keje" ...seswai kot...
aku stat "keje" dgn byk gilak "talk"...cramah itu ini..
briefing la tuuu...hehe..
TQ kt sume staff..xda briefing,, mau nye aku sesat.. xtaw itu ini jgk laa...

Antara talk ari 1st nihh ;

1. Puan Rohana - Dari HR..isi borang2 yg berkaitan..dia bwk kami pusing2 PFK jap..tnjuk kawasan itu ini..memula tgk,, aihhhhh...boley sesat kot aku niii...pening tgk jalan pusing situ sini...bangunan nye same je..x kn nk tnye org tiap kali aku nk g mane2?? waaaaaa...risawwww...

2. Encik Polis bantuan Petronas - cite la soal keselamatan dlm nihh...

3. Encik dari Health, Safety & Environment (HSE) - Yakni,, bakal opis akuu..kui3~ ade cramah psl OSHA sikit,, Public health,, n ade test...wahhh...mcm nk final jgk! siap jwb test...tu tuk dpt kad ape ntah..lupa name dia..ade aku tulis kt buku nota aku...hehe
Dah habes talk sume tuu,, Encik HSE tuh bg PPE tuk kami dak2 praktikal nii...

Antaranya:

- Coverall
- Spectacles
- Safety Shoes
- Ear Muff
- Glove
- Safety Helmet


kata nye Encik HSE,, aku nih mmg akn kerap ke plant....errrrr...mcm cuak! hohoo

4. Cik Asma - present sikit sbanyak pasal sejarah PFK....dia share byk bnda yg da blaku kt skitar PFK nih..maklum lah,, ammonia yg terhasil nih bahaya...byk jgk la public yg amik pluang nk pampasan itu ini..mcm2 la cite nye...

Sesi briefing tuk ari nih selesai dlm pukul 4 ptg...
Esok pagi da mmg kne masuk opis masing2 laaa...
Semoga aku boleh lakukan yg terbaek!

Ya Allah,,
bantulah Nurul Farhah dalam segala hal yg dilakukan...
permudahkan lah! jangan memayahkan....
Aaminnn~

Sesungguhnya setiap kehendak Mu ada banyak hikmatnya...
Engkau Maha Mengetahui atas segala apa yg Engkau takdirkan....
Semoga rezeki aku di sini akan membuahkan byk hasil dan faedah yg baek buat diri, keluarga dan staf2 kat PFK ni jgk..

- sekadar berkongsi dgn sahabat2 yg sudi berkongsi - ;)

2 comments:

cik mira si anak abah said...

wah.. bakal septi opiser ni ye.. hehe

Nfarhah Ismail said...

wohho!! x prasan anak abah komen..tq2...

insya allah syg! doa2 kan..

Post a Comment

 

~cik flora herself~ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal